markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Svet

Katastrofa konservativcev: prehiteva jih celo Nigel Farage

Deli na:
Katastrofa konservativcev: prehiteva jih celo Nigel Farage

Nigel Farage - Foto: Profimedia

Populistična stranka Reformirajmo Združeno kraljestvo (Reform UK), ki jo vodi Nigel Farage, je prvič po podpori prehitela konservativno stranko premierja Rishija Sunaka, kaže v četrtek objavljena javnomnenjska raziskava družbe YouGov. Obe sicer krepko zaostajata za laburistično stranko, ki se ji na julijskih parlamentarnih volitvah obeta zmaga.

Sodeč po javnomnenjski raziskavi bi stranka Reform UK na volitvah lahko prejela 19 odstotkov, konservativci pa 18 odstotkov glasov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Družba YouGov ob tem opozarja, da so številke za obe stranki znotraj meje odstopanja. "Zato še nekaj časa ne bomo mogli ugotoviti, ali lahko Reform UK ohrani oziroma izboljša svoj položaj v primerjavi s konservativci," je nadaljevala družba in dodala, da vzpon stranke Faragea pomeni "seizmični premik v predvolilnem obdobju".

Laburistična stranka medtem še naprej vodi s 37-odstotno podporo in se ji na julijskih parlamentarnih volitvah obeta zmaga.

Farage je sicer v četrtek izjavil, da stranka Reform UK zdaj predstavlja glavno konkurenco laburistom. Sunak pa je bil kritičen do javnomnenjske raziskave in poudaril, da volilne kampanje še ni konec. "Edina javnomnenjska anketa, ki je pomembna, je tista 4. julija," je še dodal.