dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

rihanna dom Odkrito.si

FOTO: To je dom slavne pevke

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Svet

Johnson želi ustaviti kraje psov, ki lahko povzročijo "hudo bolečino in žalost"

Deli na:
Johnson želi ustaviti kraje psov, ki lahko povzročijo "hudo bolečino in žalost"

Boris Johnson je svoj predlog označil za konstruktivnega in razumnega ter poudaril, da gre za kompromis. - Foto: Profimedia

Britanski premier Boris Johnson je podprl delovno skupino za soočanje s krajami psov, ki jo je ustanovil britanski pravosodni minister Robert Buckland.

"Trenutno je ta zločin prepogosto odpravljen kot relativno banalen in izenačen z recimo tatvino v trgovini," je o kraji psov Johnson zapisal v prispevku za časnik Mail on Sunday. A se s tem ne strinja. Poudaril je, da lahko kraja povzroči tudi "hudo bolečino in žalost", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Če si dovolj ciničen in umazan, da ukradeš psa v okviru organizirane tolpe, boš skoraj zagotovo sodeloval tudi pri drugih zločinih. Ta boj se lahko dobi," je poudaril britanski premier, ki ima tudi sam psička.

Izrekel je podporo delovni skupini, ki jo je z namenom ustrezne obravnave kraje psov ustanovil britanski pravosodni minister Buckland. Ta se je za ustanovitev skupine odločil, potem ko je policija letos v Hertfordshiru odkrila 27 psov in aretirala tri ljudi. V Suffolku pa so lastnikom vrnili 83 psov, aretirali pa so šest ljudi.

Loading...