Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Johna Boltona preiskujejo zaradi knjige o Trumpu

Deli na:
Johna Boltona preiskujejo zaradi knjige o Trumpu

Donald Trump in John Bolton (desno) - Foto: Reuters

Pravosodno ministrstvo ZDA je sprožilo preiskavo nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost ZDA Johna Boltona, ki je pred kratkim objavil knjigo o predsedniku Donaldu Trumpu "Soba kjer se je zgodilo". Bela hiša trdi, da so v knjigi zaupne informacije, ki jih Bolton ne bi smel objaviti.

Bolton je bil na položaju 17 mesecev preden se je poslovil oziroma ga je Trump odpustil, odvisno komu gre verjeti. Bolton obtožbe zanika, Bela hiša pa je s tem že prej skušala preprečiti izid knjige.

Bolton med drugim v knjigi potrjuje navedbe, da je Trump izsiljeval Ukrajino, naj mu pomaga na letošnjih volitvah z uvedbo preiskave demokratskega predsedniškega kandidata Josepha Bidna.

Trump Boltona hudo zmerja in zahteva pregon, pravosodni minister Bill Barr, ki deluje že kot Trumpov osebni odvetnik, pa ga je uslišal.

Bolton si s svojo knjigo ni pridobil naklonjenost Trumpovih kritikov, ki izpostavljajo to, da je bil v času postopka ustavne obtožbe proti Trumpu tiho in ni hotel povedati tega, kar je potem objavil v knjigi za boljšo prodajo.

Trumpovi napadi na Boltona bi v normalnih časih preprečil uradno preiskavo, ker lahko vsak odvetnik vreden svojega denarja na sodišču uspešno trdi, da gre za politično motiviran pregon.