tekač Dobra karma

'Uf, stari! Daj mi povej, kako bi postal takšen, ...

mars, marsis Svet24.si

Pod površjem Marsa več vodnih teles

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

avtobusna postaja, potnik, maska Svet24.si

Pripravljajo poseben "vozni red" za upokojence, ti...

Tomi Rumpf Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Svet

Johna Boltona preiskujejo zaradi knjige o Trumpu

Deli na:
Johna Boltona preiskujejo zaradi knjige o Trumpu

Donald Trump in John Bolton (desno) - Foto: Reuters

Pravosodno ministrstvo ZDA je sprožilo preiskavo nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost ZDA Johna Boltona, ki je pred kratkim objavil knjigo o predsedniku Donaldu Trumpu "Soba kjer se je zgodilo". Bela hiša trdi, da so v knjigi zaupne informacije, ki jih Bolton ne bi smel objaviti.

Bolton je bil na položaju 17 mesecev preden se je poslovil oziroma ga je Trump odpustil, odvisno komu gre verjeti. Bolton obtožbe zanika, Bela hiša pa je s tem že prej skušala preprečiti izid knjige.

Bolton med drugim v knjigi potrjuje navedbe, da je Trump izsiljeval Ukrajino, naj mu pomaga na letošnjih volitvah z uvedbo preiskave demokratskega predsedniškega kandidata Josepha Bidna.

Trump Boltona hudo zmerja in zahteva pregon, pravosodni minister Bill Barr, ki deluje že kot Trumpov osebni odvetnik, pa ga je uslišal.

Bolton si s svojo knjigo ni pridobil naklonjenost Trumpovih kritikov, ki izpostavljajo to, da je bil v času postopka ustavne obtožbe proti Trumpu tiho in ni hotel povedati tega, kar je potem objavil v knjigi za boljšo prodajo.

Trumpovi napadi na Boltona bi v normalnih časih preprečil uradno preiskavo, ker lahko vsak odvetnik vreden svojega denarja na sodišču uspešno trdi, da gre za politično motiviran pregon.

Loading...