Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Prijateljica je Melanii zarinila nož v hrbet in jo »sesula« v knjigi, ki razgalja kaos v Trumpovi Beli hiši

Deli na:
Prijateljica je Melanii zarinila nož v hrbet in jo »sesula« v knjigi, ki razgalja kaos v Trumpovi Beli hiši

Stephanie Winston Wolkoff in Melania Trump na eni od večerij ob Trumpov inavguraciji. - Foto: Profimedia

Stephanie Winston Wolkoff, nekdanja prijateljica in sodelavka Melanie Trump, naj bi v prihajajoči knjigi obračunala s prvo damo ZDA, poročajo ameriški mediji.

Knjiga Melania and Me: My Years as Confidant, Advisor and Friend to the First Lady (Melania in jaz: moja leta kot zaupnica, svetovalka in prijateljica prve dame) bo izšla 1. septembra in naj bi razkrila kaos v Beli hiši predsednika Donalda Trumpa. Po poročanju portala The Daily Beast je knjiga zelo negativna do Melanie in avtorica ne prizanaša svoji nekdanji prijateljici.

Njena knjiga je zadnja v vrsti za Trumpa in družino neprijetnih knjig, ki so izšle v zadnjem času ali pa so tik pred izidom. Predsednik si je neuspešno prizadeval preprečiti izid knjige svojega nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost Johna Boltona, medtem ko je pred vrati izid knjige Trumpove nečakinje Mary, ki jo je poskušala utišati predsednikova družina.

Pred kratkim je izšla tudi knjiga The Art of Her Deal, v kateri avtorica Mary Jordan med drugim razkrila, da je Melania po Trumpovi zmagi na volitvah leta 2016 dosegla spremembo predporočne pogodbe in sinu Barronu zagotovila večji delež dediščine.


Winston Wolkoffova je tarča preiskave zaradi svoje vloge pri organizaciji inavguracije Donalda Trumpa, s katero naj bi sama lepo zaslužila. Za Melanio je delala kot neplačana svetovalka, dokler ni februarja 2018 zapustila Belo hišo. S prvo damo sta bili pred tem kar 15 let prijateljici.

Melania je Stephanie odslovila z elektronskim sporočilom, v katerem je izrazila upanje, da bosta kljub končanem profesionalnem sodelovanju ostali prijateljici. Winston Wolkoffova je nasprotno menila, da je bila žrtvovana.

Preiskava je razkrila, da je njeno podjetje WIS Media Partners prejelo 26 milijonov dolarjev za delo pri organizaciji umestitvenih slovesnosti. Sama naj bi v žep pospravila 1,62 milijona dolarjev, čeprav so kasnejša poročila razkrila, da je osebno zaslužila »le« okoli 500.000 dolarjev.

Trumpova inavguracija je bila enkrat dražja od prve Obamove inavguracije januarja 2009. Preiskovalci preverjajo očitke, da so donatorji, ki so darovali sredstva za inavguracijo, v zameno dobili položaje v Trumpovi administraciji.