stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Jemenski Hutiji z raketami napadli ladje v Rdečem morju

Deli na:
Jemenski Hutiji z raketami napadli ladje v Rdečem morju

Ameriški rušilec Carney - Foto: Mornarica ZDA

Ob napadu na več komercialnih ladij v Rdečem morju, za katerega so odgovornost prevzeli jemenski Hutiji, je ameriški rušilec Carney v Rdečem morju v nedeljo sestrelil več brezpilotnih letal, ki so ogrožala njega in tovorne ladje, je sporočilo ameriško centralno poveljstvo Centcom.

"Danes so se mednarodnih vodah na jugu Rdečega morja zgodili štirje napadi na tri tovorne ladje," je sporočil Centcom in dodal, da je rušilec Carney odgovoril na klice v sili z ladij in sestrelil tri drone, ki so leteli proti njemu.

Po navedbah Centcoma so napadi predstavljali neposredno grožnjo mednarodni trgovini in pomorski varnosti. "Imamo vse razloge, da verjamemo, da je napade omogočil Iran, čeprav so jih izvedli Hutiji iz Jemna," so še dodali.

Hutiji so pred tem potrdili raketni napad na tovorno ladjo pod panamsko zastavo Number 9 in na tovorno ladjo pod bahamsko zastavo Unity Explorer, češ da gre v bistvu za izraelski ladji. Obljubili so nadaljevanje napadov "dokler se izraelska agresija proti bratom v Gazi ne ustavi".

Raketa je zadela tudi tovorno ladjo, ki pluje pod panamsko zastavo, Sophie II. Vse tri zadete ladje so utrpele le minimalno škodo, žrtev pa ni bilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.