peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 25. marca

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

kraljica elizabeta, velika britanija, združeno kraljestvo, zastava Svet24.si

Kaj se bo zgodilo, ko bo umrla britanska kraljica ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Svet

Je to mož, ki bo imel v peklu poseben kraj?

Deli na:
Je to mož, ki bo imel v peklu poseben kraj?

Foto: Profimedia - Jacob Rees-Mogg

Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je pred dnevi razburil Britance, zlasti zagovornike brexita, ko je dejal, premišljuje o tem, kako zgleda v peklu poseben kraj za tiste, ki zagovarjajo brexit, ne da bi imeli niti osnutek načrta o tem, kako brexit varno izvesti.

Med najbolj odločne zagovornike brexita zagotovo spada nekdanji londonski župan Boris Johnson. A glavni vodja konservativnih poslancev, ki zagovarjajo trdi brexit za vsako ceno, je 49-letni poslanec Jacob Rees-Mogg.

Rees-Mogg prihaja iz premožne družine, njegov oče lord William Rees-Mogg je bil urednik vplivnega časnika The Times. Jacob Rees-Mogg se je šolal na elitnem Etonu in v Oxfordu. Po diplomi iz zgodovine je odšel v londonski City in postal uspešen poslovnež. Po zaslugi vodenja hedge sklada ima po oceni medijev pod palcem od 55 do 150 milijonov britanskih funtov.

Od leta 2010 je poslanec v britanskem parlamentu in je oster zagovornik brexita ter neizprosen kritik britanske premierke Therese May, ki ji očita premalo uspešna pogajanja z Brusljem.Bil je na čelu konservativnih poslancev, ki so novembra lani zahtevali glasovanje o nezaupnici Mayeve. Večina konservativnih poslancev je podprla Mayevo , a kljub temu številni napovedujejo, da bo v prihodnosti Rees-Mogg postal vodja konservativcev.

Mediji Rees-Mogga med drugim opisujejo kot toryjevskega maoista (Politico), vljudnega skrajneža (New Statesman) in ekscentričnega pripadnika desnega krila konservativne stranke (Independent). Zaradi njegovega malce starokopitnega, vzvišenega in gosposkega nastopa, zaradi česar izgleda, kot da ne sodi v 21. stoletje, se mu nekateri posmehujejo, da je »zaslužni član 18. stoletja«.

Rees-Mogg je po veroizpovedi katolik. Od leta 2007 je poročen z  novinarko Helena Fitzwilliam de Chair, s katero ima šest otrok. Ker je njegova žena anglikanka, sta se poročila na ekumenski poroki v Canterburyjevski katedrali v Kentu.

Loading...