hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

James Bond je bil alkoholik, zaradi alkoholizma so se mu tresle roke

Deli na:
James Bond je bil alkoholik, zaradi alkoholizma so se mu tresle roke

Foto: Arhiv Reporterja

Po raziskavi, objavljeni v strokovni reviji British Medical Journal (BMJ), bi slavni agent James Bond svoj martini naročil nekako takole: "Suh martini. Samo podajte mi ga, pretresel ga bom sam." Glede na njegove pivske navade naj bi se agentu 007 zaradi alkoholizma roke namreč tresle, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Ko bi statistike držale, bi Bond zaradi z alkoholom in tobakom povezanih bolezni umrl v svojih 50. letih, so zapisali v raziskavi.

Poleg tega lahkotna raziskava pod vprašaj postavlja Bondov sloves ženskarja. Glede na količine alkohola, ki jih je spil Bond, preden je šel med rjuhe, je vprašanje, če bi bili "dokazi dovolj trdni", so zapisali.

Raziskavo so opravili trije doktorji, ki so prebrali vseh 14 Bondov izpod peresa Iana Fleminga. Izločili so deli Vohun, ki me je ljubil in Octopussy and The Living Daylights, saj je bilo prvo napisano v prvi osebi natakarice, ki ni bila verodostojen vir, drugo pa je sestavljeno iz več zgodb.

Doktorji so v 12 romanih zbrali 123 dni za analizo. Od teh je bil agent 007 trezen 36 dni, ki jih je preživel v zaporu ali bolnišnici. Preostalih 87 dni in pol je znameniti vohun spil 1150 enot alkohola. Na teden jih je torej spil 92, kar je štirikrat več kot priporočajo britanski zdravniki.

"Njegove sposobnosti, kot so zapisane v knjigah, so nekonsistentne s fizičnimi, psihičnimi in tudi spolnimi sposobnostmi, ki bi jih pričakovali od nekoga, ki spije toliko alkohola," so zapisali.

"James Bond ne bi bil sposoben zmešati svojih pijač, tudi če bi hotel, saj bi se mu roke preveč tresle," so svoja dognanja strnili doktorji.