Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

zavojček cigatet Svet24.si

FOTO: Albanec prepričan, da je na tobačnih ...

astro Petisvet.si

Merkur se je danes spet obrnil, zato ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

meghan, harry Svet24.si

Harry in Meghan toneta vse globlje: princ naj bi ...

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

hafnerji Njena.si

Hafnerji še niso spoznali male Tine

Svet

Italijanski tožilci preiskujejo, ali Salvinijevo Ligo res plačujejo Rusi

Deli na:
Italijanski tožilci preiskujejo, ali Salvinijevo Ligo res plačujejo Rusi

Foto: Profimedia - Italijanski notranji minister Matteo Salvini.

Italijanski tožilci preiskujejo morebitno nezakonito rusko financiranje skrajno desne stranke Liga italijanskega notranjega ministra in podpredsednika vlade Mattea Salvinija. To so sporočili dan po tistem, ko je ameriški portal BuzzFeed poročal, da je pridobil zvočni posnetek srečanja sodelavca Salvinija z ruskimi predstavniki na to temo.

Glavni tožilec v Milanu Francesco Greco je včeraj novinarjem povedal, da želijo ugotoviti, ali je bilo storjeno kaznivo dejanje, poročajo italijanski mediji.

Tiskovni agenciji Adnkronos in Ansa sta pred tem poročali, da urad tožilca preiskuje morebitno mednarodno korupcijo in da so opravili več zaslišanj.

BuzzFeed je v sredo poročal, da imajo posnetek, v katerem je slišati, kako se je tesni sodelavec Salvinija Gianluca Savoini oktobra lani v Moskvi pogovarjal z domnevnimi ruskimi visokimi predstavniki o nezakonitem financiranju Lige pred evropskimi volitvami. Ali je bilo nakazilo več deset tisoč ameriških dolarjev v okviru naftnega dogovora tudi dejansko izvedeno, ni znano. Prav tako ni znano, ali je bil uresničen naftni dogovor.

Ni pa niti jasno, ali so tožilci v Milanu preiskavo začeli zaradi poročanja ameriškega portala ali članka o istem sestanku, ki ga je februarja objavil italijanski tednik l'Espresso, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Salvini, ki je znan po naklonjenosti Rusiji in njenemu predsedniku Vladimirju Putinu, je v obeh primerih zavrnil navedbe o domnevnem ruskem financiranju njegove stranke. V sredo je zagrozil ameriškemu portalu s tožbo. Zatrdil je, da, čeprav je bil takrat v Moskvi, ni vedel, kje se je mudil Savoini.

Italijanska volilna zakonodaja prepoveduje političnim strankam sprejemanje velikih donacij iz tujine.

Loading...