porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Nič ne bo z zavezništvom Orbana in Salvinija

Deli na:
Nič ne bo z zavezništvom Orbana in Salvinija

Matteo Salvini in Viktor Orban. - Foto: Reuters

Stranka Fidesz madžarskega premierja Viktorja Orbana je nakazala, da ni zelo verjetno, da bo v Evropskem parlamentu v politični skupini skupaj z Ligo italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija.

Kot je na novinarski konferenci v Budimpešti dejal vodja Orbanovega kabineta Gergely Gulyas, so "le majhne možnosti", da bi Fidesz prestopil v Salvinijevo skupino, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Evropske skrajno desne stranke so pred evropskimi volitvami poudarjale, da želijo oblikovati "superskupino" v Evropskem parlamentu in v njem postati tretja največja skupina. Stranke sicer niso enotne in imajo različna stališča, nekatere pa so tudi bolj radikalne od drugih. Salvini in Orban sta se pred volitvami tudi srečala.

V Evropski ljudski stranki (EPP), ki ji pripada tudi Fidesz, čeprav so mu v tej največji evropski politični družini marca zamrznili članstvo, so z nelagodjem gledali na povezovanje Orbana in Salvinija, čeprav je vprašanje političnega povezovanja v Evropskem parlamentu po volitvah ostajalo odprto.

Analitiki v Budimpešti ocenjujejo, da je Orban pričakoval znatno okrepitev desničarskih populistov v Evropskem parlamentu po volitvah, a ker se to ni zgodilo, spet išče bližino največje desnosredinske EPP.

loading...
Loading...