zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

natakar Svet24.si

Pomanjkanje kadra: Natakar, »špricar«, prosim! ...

Dijana Milojković Svet24.si

Dijana se je borila kot levinja, bilo je zaman: ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

Svet

Nič ne bo z zavezništvom Orbana in Salvinija

Deli na:
Nič ne bo z zavezništvom Orbana in Salvinija

Foto: Reuters - Matteo Salvini in Viktor Orban.

Stranka Fidesz madžarskega premierja Viktorja Orbana je nakazala, da ni zelo verjetno, da bo v Evropskem parlamentu v politični skupini skupaj z Ligo italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija.

Kot je na novinarski konferenci v Budimpešti dejal vodja Orbanovega kabineta Gergely Gulyas, so "le majhne možnosti", da bi Fidesz prestopil v Salvinijevo skupino, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Evropske skrajno desne stranke so pred evropskimi volitvami poudarjale, da želijo oblikovati "superskupino" v Evropskem parlamentu in v njem postati tretja največja skupina. Stranke sicer niso enotne in imajo različna stališča, nekatere pa so tudi bolj radikalne od drugih. Salvini in Orban sta se pred volitvami tudi srečala.

V Evropski ljudski stranki (EPP), ki ji pripada tudi Fidesz, čeprav so mu v tej največji evropski politični družini marca zamrznili članstvo, so z nelagodjem gledali na povezovanje Orbana in Salvinija, čeprav je vprašanje političnega povezovanja v Evropskem parlamentu po volitvah ostajalo odprto.

Analitiki v Budimpešti ocenjujejo, da je Orban pričakoval znatno okrepitev desničarskih populistov v Evropskem parlamentu po volitvah, a ker se to ni zgodilo, spet išče bližino največje desnosredinske EPP.

Loading...