mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Nič ne bo z zavezništvom Orbana in Salvinija

Deli na:
Nič ne bo z zavezništvom Orbana in Salvinija

Matteo Salvini in Viktor Orban. - Foto: Reuters

Stranka Fidesz madžarskega premierja Viktorja Orbana je nakazala, da ni zelo verjetno, da bo v Evropskem parlamentu v politični skupini skupaj z Ligo italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija.

Kot je na novinarski konferenci v Budimpešti dejal vodja Orbanovega kabineta Gergely Gulyas, so "le majhne možnosti", da bi Fidesz prestopil v Salvinijevo skupino, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Evropske skrajno desne stranke so pred evropskimi volitvami poudarjale, da želijo oblikovati "superskupino" v Evropskem parlamentu in v njem postati tretja največja skupina. Stranke sicer niso enotne in imajo različna stališča, nekatere pa so tudi bolj radikalne od drugih. Salvini in Orban sta se pred volitvami tudi srečala.

V Evropski ljudski stranki (EPP), ki ji pripada tudi Fidesz, čeprav so mu v tej največji evropski politični družini marca zamrznili članstvo, so z nelagodjem gledali na povezovanje Orbana in Salvinija, čeprav je vprašanje političnega povezovanja v Evropskem parlamentu po volitvah ostajalo odprto.

Analitiki v Budimpešti ocenjujejo, da je Orban pričakoval znatno okrepitev desničarskih populistov v Evropskem parlamentu po volitvah, a ker se to ni zgodilo, spet išče bližino največje desnosredinske EPP.