Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Italijanski notranji minister Salvini za ukinitev sankcij proti Rusiji

Deli na:
Italijanski notranji minister Salvini za ukinitev sankcij proti Rusiji

Italijanski notranji minister in vodja skrajno desne Lige Matteo Salvini. - Foto: Reuters

Italijanski notranji minister Matteo Salvini se je včeraj med obiskom v Moskvi zavzel za ukinitev sankcij EU proti Rusiji do konca leta. Napovedal je, da bo uporabil vsa možna sredstva, da bo v to prepričal evropske partnerje. Edino rešitev za evropsko migrantsko krizo pa vidi v vračanju migrantov v Libijo.

"Veto je zadnja možnost, vendar ne izključujem ničesar," je dejal Salvini na novinarski konferenci. "Italija je evropska država, ki je utrpela največ škode zaradi teh sankcij proti Rusiji," je dodal.

Dejal je, da si želi ustvariti priložnosti za sodelovanje majhnih in srednje velikih podjetjih iz Italije in Rusije, poročajo tuje tiskovne agencije.

EU je sankcije proti Rusiji uvedla zaradi priključitve ukrajinskega polotoka Krim leta 2014 in njenih aktivnosti na vzhodu Ukrajine. Rusija je odgovorila s prepovedjo uvoza večine prehrambenih izdelkov iz unije.


Salvini je tudi dejal, da bi bila vrnitev Rusije v skupino najrazvitejših držav G7 "povsem legitimna". Nekaj podobnega je minuli mesec na vrhu skupine dejal tudi ameriški predsednik Donald Trump.

Salvini se je včeraj v Moskvi sestal s predstavniki ruskega sveta za državno varnost, s katerimi so govorili o priložnostih za sodelovanje med državama, med drugim v boju proti islamskemu terorizmu in nezakonitemu priseljevanju.

Kot je dejal Salvini, je "edina rešitev" za evropsko migrantsko krizo vrnitev vseh migrantov, rešenih na morju, v Libijo.

"Cilj je spremeniti pravila in narediti libijska pristanišča varna," je poudaril. "Morali bi jih rešiti, obravnavati, nahraniti in vrniti, od koder so prišli, enega po enega (...) Evropska unija se mora samo sebe prepričati, da je to edina rešitev za izhod iz tega predora," je še dejal italijanski notranji minister in vodja skrajne desničarske Lige.