Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Italijan se je v Srbiji okužil s koronavirusom in nato ignoriral simptome, zato v Benečiji spet uvajajo omejitvene ukrepe

Deli na:
Italijan se je v Srbiji okužil s koronavirusom in nato ignoriral simptome, zato v Benečiji spet uvajajo omejitvene ukrepe

Koronavirus v Benetkah. - Foto: Reuters

Zaradi pojava grozda okužb z novim koronavirusom bo dežela Benečija (Veneto) na severovzhodu Italije znova uvedla nekatere omejitvene ukrepe. Kot je včeraj sporočil predsednik dežele Luca Zaia, bodo ukrepe objavili v ponedeljek, uvesti pa da jih morajo zaradi neodgovornega posameznika.

Za nov izbruh virusa je obtožil neodgovorno ravnanje moškega, ki so mu po vrnitvi s poslovnega potovanja v Srbiji potrdili okužbo z novim koronavirusom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pojasnil je, da se je moški iz Srbije vrnil 25. junija, ko je že opazil prve simptome covida-19, a se je kljub temu še naprej družil ter se celo udeležil zabave in pogreba. Na urgenco je prišel 28. junija, kjer je bil pozitiven na okužbo, a je vztrajal, da mu dovolijo oditi domov. Nato so ga hospitalizirali 1. julija, sedaj pa je na intenzivni negi.

Na testu so bili pozitivni še štirje ljudje, povezani z njim, v Vicenzi in Veroni pa je zaradi njegovega neodgovornega obnašanja v karanteni 89 ljudi, je poudaril Zaia.

Opozoril je, da je sedaj dežela z območja nizkega tveganja postala območje visokega tveganja.

Število smrtnih žrtev covida-19 v Italiji se je medtem včeraj znova zmanjšalo. V zadnjem dnevu je umrlo 15 bolnikov, potem ko jih je v četrtek 30. Po podatkih ministrstva za zdravje so v zadnjih 24 urah poročali tudi o 223 novih okužbah z novim koronavirusom. V državi je od izbruha epidemije 20. februarja zaradi covida-19 skupno umrlo 34.833 ljudi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.