duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

padajoče .. Odkrito.si

Ni več smešno!

Eva in Mihael, Tednik Njena.si

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot ...

Svet

Bavarci kupujejo ruski Sputnik V

Deli na:
Bavarci kupujejo ruski Sputnik V

Rusko cepivo Sputnik V - Foto: Profimedia

Bavarski ministrski predsednik Markus Söder je danes sporočil, da je Bavarska podpisala okvirni dogovor s proizvajalcem ruskega cepiva proti covidu-19 Sputnik V. Hkrati je sporočil, da bi lahko v tej nemški zvezni deželi zaradi visokega deleža okužb z novim koronavirusom preložili morebitno sproščanje protikoronskih ukrepov za dva tedna.

Bavarska je "danes podpisala dogovor o razumevanju (...) za dobavo Sputnika," ko ga bo odobril evropski regulator, je novinarjem v Münchnu po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Söder.

Nemški mediji poročajo, da je Söder po seji bavarske vlade pojasnil, da bo Bavarska v primeru, če bo Evropska agencija za zdravila (Ema) odobrila uporabo ruskega cepiva, julija prejela okoli 2,5 milijona odmerkov cepiva Sputnik V, s čimer bodo na Bavarskem povečali cepilne kapacitete.

"Če bo Sputnik dovoljen v Evropi, bo Bavarska julija prejela dodatne odmerke, mislim, da gre za 2,5 milijona odmerkov," je napovedal Söder. Nemški mediji so sicer pred dnevi poročali, da naj bi rusko cepivo proti covidu-19 od poletja proizvajali v bavarskem obratu Illertissen v bližini nemškega mesta Ulm v zveni državi Baden-Württemberg.

Obrat v Illertissnu obstaja že več kot 150 let; nekoč so tam iz čebeljega strupa izdelovali zdravilo proti revmi, kasneje je ameriško farmacevtsko podjetje Pfizer v obratu izdelovalo zdravila. Zadnjih nekaj let je obrat v lasti ruskega podjetja R-Pharm ruskega milijarderja Alekseja Repika, so poročali nemški mediji.

Loading...