Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstrija z novimi ukrepi: FFP2 maske na prostem in petdnevna karantena

Deli na:
Avstrija z novimi ukrepi: FFP2 maske na prostem in petdnevna karantena

Fotografija je simbolična. - Foto: Reuters

V Avstriji so danes zaradi širjenja koronavirusne različice omikron sprejeli nove ukrepe za zajezitev okužb z novim koronavirusom. Kot so sporočili po srečanju avstrijske vlade, predstavnikov zveznih dežel in krizne skupine za usklajevanje ukrepov (Gecko), bodo zaščitne maske FFP2 na prostem obvezne, če ni dvometrske osebne razdalje.

Skrajšali so tudi karanteno za stike z okuženimi z novim koronavirusom na pet dni ter napovedali okrepljen nadzor spoštovanja pogoja PC (preboleli ali cepljen proti covidu-19) v trgovinah. Po koncu petdnevne karantene bo mogoče prostovoljno testiranje na okužbo z novim koronavirusom.

Prav tako so na Dunaju sprejeli odločitev o skrajšanju veljavnosti covidnega potrdila na šest mesecev, s čimer naj bi spodbudili cepljenje s poživitvenim odmerkom. Avstrijska vlada tudi zelo priporoča delo od doma, na spletni strani poroča avstrijski dnevnik Kronen Zeitung.

Vsi ti ukrepi naj bi bili namenjeni polni uveljavitvi zaprtja javnega življenja za necepljene proti covidu-19, ki je trenutno v veljavi. S tem pa se želijo v Avstriji izogniti tudi novemu splošnemu zaprtju javnega življenja, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili skoraj 9000 novih okužb z novim koronavirusom, in sicer 8853. Še pred tednom dni jih je bilo 3225. Število covidnih bolnikov v avstrijskih bolnišnicah je medtem padlo pod tisoč. Trenutno se jih tem zdravi 971, od tega 295 na intenzivni negi. Umrlo je še 21 covidnih bolnikov. Doslej jih je v Avstriji umrlo 13.823.