Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Iraškega predsednika zadela kap

Deli na:
Iraškega predsednika zadela kap

Foto: Reuters

Iraškega predsednika Džalala Talabanija je zadela možganska kap. Kot so sporočili iz njegovega urada, je predsednik zdaj v bolnišnici v Bagdadu, njegovo stanje pa je stabilno. Zaenkrat še ni bila sprejeta odločitev, ali bodo zdravljenje nadaljevali v Bagdadu ali ga bodo odpeljali v tujino.

"Življenjske funkcije so normalne in njegovo zdravstveno stanje je stabilno," piše v sporočilu, ki so ga objavili v Bagdadu.

Neuradno se je izvedelo, da se je predsednik v ponedeljek onesvestil in še vedno ni pri zavesti, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Sprva so sicer poročali, da so predsednika v ponedeljek zvečer zaradi izčrpanosti sprejeli v bolnišnici.

79-letni Talabani je imel v zadnjih letih več težav z zdravjem, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Avgusta 2008 je v ZDA prestal operacijo na srcu, leto prej pa se je v Jordaniji zdravil zaradi dehidracije in izčrpanosti. Večkrat je bil tudi na zdravljenju v Evropi.

V Iraku ima predsednik sicer predvsem protokolarno vlogo, a Talabani, ki je pripadnik kurdske skupnosti, velja za eno redkih združevalnih osebnosti v državi in je bil zadnje čase zelo dejaven v posredovanju med iraško vlado in kurdsko manjšino.