Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Hojs Bosancev in Srbov ne želi spustiti domov na počitnice

Deli na:
Hojs Bosancev in Srbov ne želi spustiti domov na počitnice

Aleš Hojs - Foto: Bobo

Vladni odlok, ki je že z včerajšnjim dnem dodatno omejil vstop in izstop iz države, je namenjen predvsem prebivalcem držav Zahodnega Balkana z začasnim prebivališčem v Sloveniji, ki bi velikonočne praznike morda želeli izkoristiti za obisk v domovinah, je v včerajšnjih Odmevih na TV Slovenija dal vedeti minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Minister pravi, da ga je minister za zdravje Janez Poklukar osebno obvestil o povečanju števila hospitaliziranih bolnikov z območja nekdanje Jugoslavije, zato je bil sprejet ukrep prepovedi izstopa iz države.

»Enostavno je treba biti odkrit in povedati, da v Sloveniji živi toliko in toliko naših nekdanjih sodržavljanov, ljudi, ki imajo stalno ali začasno prebivališče v Bosni ali Srbiji, v Sloveniji pa zgolj začasno živijo. In da je pravzaprav običajna praksa, da ob koncih tedna, še bolj pa za praznike (in ti prazniki so pred nami) odhajajo domov,« je dejal Hojs.

»Stanje v Bosni, Srbiji in Makedoniji je vsak dan slabše, daleč od rdečega, ampak se že zelo približuje črnemu, zato je bilo treba omejiti predvsem to gibanje na naš jugovzhod.«

Minister trdi, da tako omejitev gibanja dopušča že Zakon o nalezljivih boleznih in zato ni treba sprejeti posebne odločbe.