palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Grčija ima novo vlado

Deli na:
Grčija ima novo vlado

Foto: Reuters

V Grčiji je bil dosežen dogovor o oblikovanju koalicijske vlade, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil vodja grških socialistov (Pasok) Evangelos Venizelos. Pogajanja o podrobnostih, kot so imena posameznih ministrov, sicer še trajajo in naj bi bila končana danes, je pojasnil.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je pričakovati, da bodo sestavo nove vlade, v kateri bodo sodelovale konservativna Nova demokracija, socialistični Pasok in Demokratična levica, uradno sporočili drevi.

"Nova demokracija, Pasok in Demokratična levica bodo prevzele vsaka svoj del bremena kolektivne odgovornosti pri reviziji dogovora o pomoči Grčiji in pri dokončnem izhodu iz krize," je dejal Venizelos.

Napovedal je še, da bodo predstavniki Grčije na vrhu EU prihodnji teden šli v "pomembno bitko" za revizijo dogovora o pomoči in si prizadevali izpogajati okvir, ki bo spodbudil okrevanje države ter zmanjšal brezposelnost.

Mediji poročajo, da bo vodja Nove demokracije Antonis Samaras kot novi premier zaprisegel ob 18.30 po krajevnem času (17.30 po srednjeevropskem) po pogovorih s predsednikom države Karolosom Papuljasom, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

V medijih že krožijo imena novih ministrov. Grška državna televizija tako poroča, da bo novi finančni minister najverjetneje ugledni profesor ekonomije in sedanji predsednik odbora banke National Bank of Greece Vasilis Rapanos.