pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Francoz v zapor zaradi nadlegovanja bivše po telefonu

Deli na:
Francoz v zapor zaradi nadlegovanja bivše po telefonu

Foto: Reuters

Francoz mora v zapor, ker je po telefonu s klici in sporočili nadlegoval nekdanje dekle. 33-letnik, ki je zahteval, da mu ženska plača popravilo njunega stanovanja ali se mu vsaj zahvali, je nekdanjo partnerko zasul s skupno 21.807 klici in sporočili, sodišče pa mu je zato naložilo deset mesecev zaporne kazni in tisoč evrov globe.

Moški se bo moral poleg tega zdraviti pri psihiatru, sodišče pa mu je prepovedalo tudi vse stike z žensko, ki jo je nadlegoval. Desetmesečno zaporno kazen je sodišče kasneje omililo na štiri mesece zapora, še poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Francoz je imel v preteklosti težave z depresijo, potem ko je njegovo dekle leta 2011 prekinilo njuno zvezo pa je imel precejšnjo krizo. Zahteval je, da mu nekdanja partnerka plača popravilo njunega stanovanja ali se mu vsaj zahvali. Klical jo je v povprečju 73-krat dnevno.

Žrtev je, kot je pojasnila njena odvetnica, blokirala svojo telefonsko številko, a jo je nekdanji partner nato začel klicati v službo in njene starše. Nadlegovati jo je nehal šele, ko se mu je na srečanju ob posredniku naposled zahvalila.

"Moja tedanja logika je bila, da jo bom klical, dokler se mi ne bo vsaj zahvalila," je pred sodiščem v Lyonu pojasnil moški, ki zdaj priznava, da je ravnal nespametno.