pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Udbovca Duleta, ki naj bi dejal, da bi morali Janšo ustreliti, naš klic zelo razburil

Deli na:
Udbovca Duleta, ki naj bi dejal, da bi morali Janšo ustreliti, naš klic zelo razburil

Foto: YouTube

Nekdanji vodilni človek centra SDV v Kopru Dušan Moljk – Dule, danes oljkar, pravi, da ne pozna strelca iz izolske bolnišnice – Naš klic ga je precej razburil.

»Ne poznam vas, ne vem, kdo ste. To je nadlegovanje zasebnika,« nam je dejal Dušan Moljk (po podatkih raziskovalca Romana Leljaka v osemdesetih letih prejšnjega stoletja vodilni v centru Službe državne varnosti – SDV oziroma Udbe v Kopru), ko smo ga vprašali, ali pozna Darka Gregoriča, strelca iz izolske bolnišnice, doma iz Svetega Antona pri Kopru. 

»Zgrešili ste za 360 stopinj. Lahko bi bil nesramen in rekel, kaj vas briga, pa vam povem, da ga ne poznam, nič nimam z njim, nikoli ni bil v službi, ki jo omenjate,« je povedal Moljk, ki besede SDV, zanimivo, med pogovorom sploh ni izgovoril. Mediji so namreč poročali, da je bil Gregorič, ki je ubil policista in zdravnika urologa, ranil drugega policista in nato sodil še sebi, sodelavec nekdanje zloglasne SDV. To so sklepali na podlagi oznake ali šifre iz Centralne aktivne evidence Ministrstva za notranje zadeve (MNZ), saj naj bi številka 60000 pomenila, da je bil uslužbenec SDV ali pripadnik rezervne sestave SDV. To splošno kodo so imeli vsi uslužbenci takratne milice, tudi Gregorič. A sodelavci SDV so imeli znotraj 60000 dopolnilno kodo, tudi Gregorič, tako da je njegova šifra bila: 60000 – 06769.

Zanimiva je razdražljivost nekdanjega udbovca, ki spominja na obrambo Janeza Zemljariča, ki se je ravno tako skliceval na zasebnost, čeprav je kot šef Udbe v nekdanji komunistični Jugoslaviji grobo kršil človekove pravice in zasebnost posameznika. Moljk je malodane zahteval od nas, naj mu povemo, kdo nam je svetoval, naj se obrnemo nanj. In se branil (čeprav mu prav nič hudega nismo želeli, samo zanimalo nas je, preverjali smo informacije), da je že star. Sicer Dule, kot ga kličejo, danes uživa v pridelavi oljčnega olja.

In ravno ta Dule se omenja tudi v povezavi z grožnjami Janezu Janši. Konec novembra leta 2012 je po podatkih policije bil sestanek v prostorih družbe ETI-PAR, ki je v lasti Janeza Zemljariča, nekdanjega načelnika SDV. Tam naj bi Zemljarič priči, ki je zgodbo povedala policiji, Zemljarič dejal: »Janšo je treba ubiti, ubiti, ubiti.«  Priča se je spomnila tudi sestanka iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, kjer so prisotni govorili, da je Janša moteč element v slovenski politiki in kako se ga znebiti. Na srečanju je bila tudi oseba z vzdevkom Dule, sicer bivši vodja SDV za Primorsko. In ravno Dule naj bi dejal, da bi morali Janšo ustreliti, ko je bil še čas, se pravi med osamosvojitvijo.

Sicer Dušanu Moljku nikakor ni šlo v račun, da smo ga sploh poklicali, ker ga sploh ne poznamo. Seveda, tako je očitno naučen, saj tudi Udba žrtve ni nikoli prej obvestila, da jo nadzira ali da jo bo likvidirala. Ko smo mu prijazno pojasnili, da pri opravljanju novinarskega poklica kličemo za informacije in izjave tudi ljudi, ki jih ne poznamo, je odvrnil: »Če z njimi lahko balinate, z mano ne boste balinali.« Pa razumi, kdo bi moral.