zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Edward Snowden se je srečal z očetom

Deli na:
Edward Snowden se je srečal z očetom

Foto: Reuters

Ameriški žvižgač Edward Snowden se je prvič, odkar si je zatočišče pred ameriško roko pravice našel v Rusiji, sestal s svojim očetom, poročajo ruski mediji, ki pa niso razkrili časa in kraja ponovnega snidenja. Lon Snowden se je s sinom sestal, potem ko je v četrtek prispel v Moskvo iz ZDA.

"Srečanje se je že zgodilo. Bilo je zelo čustveno," je za rusko tiskovno agencijo Interfax povedal neimenovani vir.

Lon Snowden je za ruske medije ob prihodu povedal, da se želi na lastne oči prepričati, da je sin zdrav in na varnem, prav tako pa se je z njim želel pogovoriti o njegovih prihodnjih načrtih.

Izrazil je prepričanje, da se Edward po vsej verjetnosti ne bo vrnil v ZDA. Ob tej priložnosti se je zahvalil ruskim oblastem, da so njegovemu sinu ponudile zatočišče, poroča francoska tiskovna agencija AFP.



Lon Snowden je v četrtek priletel na moskovsko letališče Šeremetjevo. Na tem letališču je bil njegov sin ujet več kot mesec dni, dokler mu Rusija ni podelila začasnega azila in ga tako rešila pred izročitvijo ZDA.

Edward Snowden je v Moskvo priletel iz Hongkonga 23. junija. Ker so mu ZDA preklicale potni list, je več tednov ostal ujet na tranzitnem območju letališča Šeremetjevo, medtem ko so ruske oblasti razmišljale, ali naj ga izročijo ZDA ali naj mu pomagajo. Letališče je končno zapustil 1. avgusta, potem ko je dobil začasni politični azil v Rusiji.

Od takrat se ne pojavlja v javnosti. Po besedah odvetnika 30-letni nekdanji pogodbeni analitik ameriške varnostne agencije NSA in obveščevalne agencije Cia živi na skrivni lokaciji, ker ga je strah, da ga bodo ZDA sicer izsledile. Kljub temu je bila pred dnevi objavljena domnevno prva fotografija Snowdna v Rusiji, ki ga prikazuje pri nakupovanju. Šlo naj bi za prvo fotografijo Snowdna, odkar je avgusta zapustil moskovsko letališče.