nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ebay povečal dobiček, vendar napoveduje slabšo praznično prodajo

Deli na:
Ebay povečal dobiček, vendar napoveduje slabšo praznično prodajo

Spletna trgovina Ebay je v tretjem četrtletju letošnjega leta v primerjavi z enakim lanskim povečala dobiček in prihodke, vendar pa so se ji delnice pocenile, ker pričakuje slabo praznično prodajno sezono ob koncu leta. Razlog zato je slabši makroekonomski položaj ZDA.

Ebay je v tretjem četrtletju letos zaslužil 689 milijonov dolarjev oziroma 53 centov čistega dobička na delnico. Lani v enakem četrtletju je bilo dobička za 597 milijonov dolarjev oziroma 45 centov na delnico. Brez enkratnih stroškov bi letos zaslužil 64 centov dobička na delnico, kar je preseglo pričakovanja analitikov. Ebay je od lani povečal prihodke za 14,3 odstotka na 3,89 milijarde dolarjev.

Višji dobiček in prihodki so med drugim posledica povečane uporabe plačilnih storitev Paypal. Od tretjega četrtletja lani se je obseg plačil preko Paypala povečal za 24,7 odstotka na 43,8 milijarde dolarjev. Vendar pa so se delnice Ebaya po zaprtju borz v sredo pocenile za 4,73 odstotka na 50,79 dolarja.

Vlagatelji so se prestrašili napovedi, da bo rast prodaje v letošnji praznični sezoni najslabša vse od leta 2009. Ebay v zadnjem četrtletju letošnjega leta pričakuje med 4,5 do 4,6 milijarde dolarjev prihodkov in med 79 do 81 centov dobička na delnico, kar je manj od napovedi analitikov Wall Streeta.