sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

shranimo v zamrzovalnik1 Svet24.si

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

Bojan Veselinovič Necenzurirano

Razkrivamo: Janša želi nad direktorja STA ...

emkej Odkrito.si

Kaj ima Emkej skupnega z modro pošastjo?

josip kotlar Njena.si

Ugodno oddam sina: Kaj se je zgodilo Josipu ...

Svet

Dva kovčka za uničenje sveta: eden je s Trumpom potoval na Florido

Deli na:
Dva kovčka za uničenje sveta: eden je s Trumpom potoval na Florido

Foto: Profimedia

Ameriški mediji poročajo, da se Amerika danes "igra" z dvema jedrskima nogometnima žogama, kot pravijo aktovki, ki vsebuje kode, s katerimi lahko predsednik ZDA sproži jedrsko orožje. Donald Trump je namreč svojega odnesel s seboj na Florido, kjer se bo v trenutku prisege Joeja Bidna v Washingtonu deaktiviral.

Trump je zavrnil udeležbo na inavguraciji Josepha Bidna na položaj 46. predsednika ZDA in je zjutraj še zadnjič poletel z letalom Air Force One na Florido. Ker ostaja predsednik do 18. ure po srednjeevropskem času, je z njim potovala tudi jedrska aktovka, ki običajno predajo kar v kongresu ob inavguraciji.

V Pentagonu so se znašli tako, da se bo Trumpova jedrska žoga, ki je v bistvu neke vrste prenosni računalnik, avtomatično izključila opoldne po vzhodnoameriškem času. Kode za izstrelitev jedrskega orožja so na posebni kartici, ki ji pravijo "keks".

Ta je v aktovki in Trumpove ne bodo več veljale, avtomatično pa bodo začele veljati kode na kartici, ki jo bo Biden ob inavguraciji dobil v kongresu, kjer bo tudi vojaški častnik z novo aktovko in možnost uničenja sveta se bo s Trumpa prenesla na Bidna.

Loading...