Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Donald Rumsfeld: Morda si Obama želi zmage teroristov

Deli na:
Donald Rumsfeld: Morda si Obama želi zmage teroristov

Foto: Reuters

V času, ko je predsednik ZDA Barack Obama pod vse večjim pritiskom zaradi domnevnih pretiravanj v vojni proti terorizmu, si je nekdanji obrambni minister ZDA Donald Rumsfeld privoščil izjavo, da si morda Obama želi zmage teroristov.

Rumsfeld je na turneji za promocijo svoje nove knjige "Rumsfeldova pravila" na vprašanje člana občinstva, ali se mu ne zdi, da je Obama v vojni proti terorizmu prestopil na drugo stran, odgovoril, da ne more odgovoriti, ker ne ve odgovora. Obenem je dejal, da je Obama leta 2008 vodil kampanjo nasprotovanja protiterorističnim ukrepom administracije Georgea Busha mlajšega, vendar jih je vse ohranil.

Obama se je včeraj znova znašel pod kritikami zaradi članka v britanskem Guardianu, ki razkriva ukaz tajnega sodišča za zbiranje informacij o klicih naročnikov telekomunikacijskega podjetja Verizon. Obamo kritizirajo predvsem z levice, med drugimi se je oglasil nekdanji podpredsednik ZDA Al Gore, vendar pa ga od tam tudi branijo.

Demokratska predsednica senatnega odbora za obveščevalne dejavnosti Dianne Feinstein iz Kalifornije je povedala, da gre za normalne zadeve, ki se izvajajo že več let. Zagotovila je, da je podatke potrebno zbirati zaradi uspešnega vodenja vojne proti teroristom.



Zbiranje podatkov o klicih s strani Agencije za nacionalno varnost (NSA) sta kot nekaj povsem običajnega, branila tudi republikanska senatorja iz Južne Karoline Lindsey Graham in Georgije Saxby Chambliss.

Republikanci so manj prizanesljivi do pravosodnega ministra ZDA Erica Holderja, ki včeraj v senatu zagovarja predlog proračuna svojih agencij za leto 2014. Holder v pripravljenem besedilu pravi, da se novinarji v ZDA nimajo česa bati in dokler bo on na položaju, ne bodo aretirali nikogar zaradi opravljanja svojega dela.

Holder se je pripravil na vprašanja o nadziranju novinarja televizije Fox in zaplembah materialov pri ameriški tiskovni agenciji AP. Sedaj bo tudi nekaj vprašanj o nadziranju milijonov državljanov ne glede na krivdo ali nedolžnost.