nebo Dobra karma

Tedenski horoskop: povezava Sonca, Jupitra in Lune...

lidija bačič7 Svet24.si

FOTO: Lidija Bačić objavila vročo fotografijo ...

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

testiranje, bris, koronavirus Svet24.si

Znane ponedeljkove številke, toliko novih ...

janez jansa pf1 Necenzurirano

Za Janševo vlado je najprej ekonomija, potem ...

alenka-dovžan Odkrito.si

Nekdanja legenda belih strmin je prava upokojenka

ugodno-oddam-sina-adnan-avdić Njena.si

Ugodno oddam sina: Kaj se je zgodilo z Adnanom?!

Svet

Obama na univerzi Hofstra popravil vtis iz Denverja

Deli na:
Obama na univerzi Hofstra popravil vtis iz Denverja

Foto: Reuters

Predsednik ZDA Barack Obama in nekdanji guverner Massachusettsa Mitt Romney sta se sinoči na univerzi Hofstra v Hempsteadu pri mestu New York pomerila na drugem soočenju predsedniških kandidatov ZDA. Obama se je tokrat odrezal veliko bolje, kot 3. oktobra na prvem soočenju v Denverju in prve ankete so mu prisodile zmago.

Anketa televizije CNN, za katero je voditelj Wolf Blitzer zagotovil, da je "znanstvena", je prisodila zmago Obami s 46 odstotno podporo, Romney pa je dobil 39 odstotkov glasov registriranih volivcev, ki so si ogledali soočenje. Sodelovalo je enako število republikanskih, demokratskih in neodvisnih volivcev.

Kandidata sta v Hempsteadu zagovarjala enako politiko in stališča, kot v začetku meseca na univerzi Denver, vendar s to razliko, da je bil tokrat tudi Obama podobno agresiven in živahen kot Romney, če ne še bolj. Spopadla sta se med drugim glede davkov, primanjkljaja, nacionalnega dolga, delovnih mest, energetske politike, imigracije, enakopravnosti žensk, zdravstva in drugih tem.

Povezovalka soočenja voditeljica televizije CNN Candy Crowley je za razliko od Jima Lehrerja s prvega soočenja pritiskala na zavoro in kandidatoma odvzemala besedo, ko sta bila predolga oziroma sta zašla s smeri, čeprav tudi tega nikakor ni primanjkovalo.

Romney je volivcem ponovno opisal štiri leta pod Obamo, kot čas zamujenih priložnosti in jim zagotovil, da bo hitreje ustvarjal delovna mesta. Vendar pa je presenetljivo odmevno izgubil prepir okrog napada na ameriški konzulat v Bengaziju, ko je v nasprotju z dejstvom Obamo obtožil, da tega ni takoj označil za teroristično dejanje.

Loading...