kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Diktator je svetu pokazal uradnika, ki naj bi ga zaradi Trumpa poslal v delovno taborišče

Deli na:
Diktator je svetu pokazal uradnika, ki naj bi ga zaradi Trumpa poslal v delovno taborišče

Visokega severnokorejskega uradnika (levo) naj bi po propadu pogovorov med severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom in predsednikom ZDA Donaldom Trumpom, poslali v delovno taborišče. - Foto: Profimedia

Visoki severnokorejski uradnik, ki naj bi ga po propadu pogovorov med severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom in predsednikom ZDA Donaldom Trumpom, poslali v delovno taborišče, se je pojavil na javni prireditvi skupaj s Kim Jognom-unom, poročanje severnokorejskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Južnokorejski dnevnik Chosun Ilbo je v petek prvotno poročal, da so Kim Yong-chola, severnokorejskega kolega ameriškega državnega sekretarja Mikea Pompea, poslali v delovno taborišču po propadu pogovorov med Kimom in Trumpom februarja letos v vietnamski prestolni Hanoj.

A severnokorejskega tiskovna agencije KCNA danes poroča, da se je Kim Yong-chol v nedeljo zvečer skupaj z vodilnimi predstavniki Severne Koreje, vključno s Kimom, njegovo soprogo Ri Sol-ju in visokimi predstavniki vladajoče stranke in vojske, pojavil na prireditvi amaterske umetniške skupine soprog vojaških časnikov. Časnik Rodong Sinmun je tudi objavil njegovo fotografijo, na kateri sedi pet sedežev stran od Kima in si z obema rokama pokriva obraz.

Na prireditvi pa ni bilo Kim Hyok-Chola, posebnega odposlanca Severne Koreje za ZDA, ki naj bi ga zaradi propadlih pogovorov med Kimom in Trumpom po navedbah južnokorejskih medijev kazensko ustrelili. Južnokorejske medijske navedbe o čistkah in kazenskih usmrtitvah v Severni Koreji so se v preteklosti sicer nekajkrat izkazale za netočne, še poroča AFP.