stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Demonstranti opljuvali in oklofutali češkega finančnega ministra

Deli na:

Med protesti proti varčevalnim ukrepov češke vlade pred ministrstvom za finance v Pragi je množica nezadovoljnežev napadla češkega ministra za finance Miroslava Kalouseka. Protestniki so ministra, ko se je želel z njimi pogovoriti, pričakali z žaljivkami, ga opljuvali in udarili v glavo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Protestniki so pred ministrstvom tudi zbirali podpise pod zahtevo po Kalousekovem odstopu. Minister, ki je ravnanje protestnikov ostro obsodil, se je moral v ministrstvo vrniti v spremstvu policije.

Proteste so pripravili sindikati in gibanje Zaustavite vlado, ki ministru očitajo "nesocialno povišanje davkov" in "nepremišljeno krčenje izdatkov". Predsednik češkega sindikata ČMKOS Jaroslav Zavadil je ravnanje protestnikov danes pospremil z besedami, da minister ne more pričakovati, da mu bodo ljudje ploskali.

Finančni minister je sicer v javnosti znan po svoji nagli jezi. Tako je lani krepko zaušnico dal mladeniču, ki mu je na ulici napovedal nepokorščino. Svoje ravnanje je upravičil s tem, da je "nesramnemu smrkavcu" dal lekcijo. Zaradi omenjenega dogodka je moral minister plačati 40 evrov kazni.