feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Demokratski predsedniški kandidati so zaradi stavke pripravljeni bojkotirati naslednje soočenje

Deli na:
Demokratski predsedniški kandidati so zaradi stavke pripravljeni bojkotirati naslednje soočenje

Bernie Sanders, Joe Biden in Elizabeth Warren. - Foto: Reuters

Vsi demokratski predsedniški kandidati, ki se jim je uspelo kvalificirati na naslednje televizijsko soočenje, ki je predvideno v četrtek, grozijo z njegovim bojkotom. Pričakujejo, da bo univerza Loyola Marymount v Los Angelesu, kjer naj bi soočenje potekalo, zaposlenim v kampusu zagotovila take delovne pogoje, da bodo preklicali napovedano stavko.

Okrog 150 kuharjev, pomivalcev posode, blagajnikov in strežnikov, ki delajo v kampusu univerze, je v organizaciji sindikata UNITED HERE Local 11 izkoristilo priložnost, da s stavko opozorijo na nizke plače in slabe delovne pogoje. Upajo, da jim bo ogrožanje demokratskega televizijskega soočenja pomagalo k izboljšanju razmer.

Demokratski predsedniški kandidati ne želijo nastopiti na soočenju med stavko, saj so sindikati njihovi tradicionalni podporniki, delavci pa njihovi volivci.

Najprej sta bojkot napovedala Elizabeth Warren in Bernie Sanders, nato pa so jima sledili še Joseph Biden, Pete Buttigieg, Amy Klobuchar, Tom Steyer in Andrew Yang. Drugim kandidatom se na soočenje ni uspelo uvrstiti.

"Ne bom prestopila stavkovne črte, četudi to pomeni, da me ne bo na soočenje. Demokratska stranka mora najti rešitev, ki ustreza naši zavezi boja za delovne ljudi," je tvitnila Warrenova. Enako menijo tudi ostali kandidati.

To je sicer že druga selitev decembrskega televizijskega soočenja demokratskih kandidatov v Kaliforniji. Najprej so se želeli zbrati na kampusu univerze Kalifornija, Los Angeles, a so se tako rekoč iz enakega razloga odločili soočenje preseliti na univerzo Loyola Marymount.

loading...
Loading...