severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Svet

BBC-jev voditelj Jimmy Savile osumljen 199 zločinov

Deli na:
BBC-jev voditelj Jimmy Savile osumljen 199 zločinov

Foto: Reuters

Britanska policija sumi, da je pokojni voditelj britanske televizije BBC Jimmy Savile v času svojega življenja zagrešil 199 zločinov, od tega naj bi šlo za več deset posilstev. Policija je včeraj sporočila, da je obseg domnevnih spolnih zlorab, ki naj bi jih zagrešil Savile, v Veliki Britaniji "brez primere".

Obtožbe proti Savilu, ki je umrl lani pri starosti 84 let, so se začele kopičiti, ko je pet žensk oktobra na britanski televiziji dejalo, da jih je zlorabil pokojni voditelj. Obtožbe so sprožile škandal, ki je dodobra pretresel britanski BBC. Mnogi BBC obtožujejo, da je zlorabe prikrival, istočasno pa snemal oddaje, ki so Savila hvalile.

Policija je sporočila, da sestavlja poročilo o aktivnostih Savila na podlagi dokazov, ki so jih podale domnevne žrtve zlorab. Poročilo naj bi bilo objavljeno v začetku prihodnjega leta. Informacije o Savilu je policiji podalo 450 ljudi. Pri večini je šlo za podatke o spolnih zlorabah, proti pokojnemu voditelju pa se je nakopičilo 31 obtožb posilstva. Večina ljudi, ki so podali informacije, so bile ženske, ki trdijo, da jih je Savile spolno zlorabil, ko so bile mlade, poroča ameriška tiskovna agencija AP.