bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

Janez Janša Reporter.si

Janez Janša že prejema starostno pokojnino. ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Je trk realnosti razblinil ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Svet

BBC-jev voditelj Jimmy Savile osumljen 199 zločinov

Deli na:
BBC-jev voditelj Jimmy Savile osumljen 199 zločinov

Foto: Reuters

Britanska policija sumi, da je pokojni voditelj britanske televizije BBC Jimmy Savile v času svojega življenja zagrešil 199 zločinov, od tega naj bi šlo za več deset posilstev. Policija je včeraj sporočila, da je obseg domnevnih spolnih zlorab, ki naj bi jih zagrešil Savile, v Veliki Britaniji "brez primere".

Obtožbe proti Savilu, ki je umrl lani pri starosti 84 let, so se začele kopičiti, ko je pet žensk oktobra na britanski televiziji dejalo, da jih je zlorabil pokojni voditelj. Obtožbe so sprožile škandal, ki je dodobra pretresel britanski BBC. Mnogi BBC obtožujejo, da je zlorabe prikrival, istočasno pa snemal oddaje, ki so Savila hvalile.

Policija je sporočila, da sestavlja poročilo o aktivnostih Savila na podlagi dokazov, ki so jih podale domnevne žrtve zlorab. Poročilo naj bi bilo objavljeno v začetku prihodnjega leta. Informacije o Savilu je policiji podalo 450 ljudi. Pri večini je šlo za podatke o spolnih zlorabah, proti pokojnemu voditelju pa se je nakopičilo 31 obtožb posilstva. Večina ljudi, ki so podali informacije, so bile ženske, ki trdijo, da jih je Savile spolno zlorabil, ko so bile mlade, poroča ameriška tiskovna agencija AP.