Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Conte ob širjenju koronavirusa pozval Italijane k enotnosti

Deli na:
Conte ob širjenju koronavirusa pozval Italijane k enotnosti

Italijanski premier Giuseppe Conte. - Foto: Reuters

Italijanski premier Giuseppe Conte je ob hitrem širjenju novega koronavirusa po državi pozval Italijane k enotnosti. "Zdaj je čas za povezanost in narodno enotnost, ne za polemike," je poudaril v pogovoru za dnevnik Corriere della Sera. Zagovarjal je tudi dosedanje ukrepe za zajezitev novega virusa, poročajo tuje tiskovne agencije.

Poudaril je, da Italija od vseh političnih sil pričakuje odgovornost, skupinski duh in profesionalnost.

"Imamo najboljše strokovnjake. Vse pozivamo, da prispevajo svoje," je Conte miril rojake v intervjuju za današnjo izdajo milanskega časnika. Dodal je, da število okuženih ne bi smelo vznemirjati, saj da gre za rezultat učinkovitega nadzora.

Povedal je še, da je italijanska vlada od začetka sprejemala primerne ukrepe za zajezitev širjenja virusa, med drugim je prekinila vse letalske povezave s Kitajsko. "Z direktnimi leti v Italijo vsak teden prispe 12.000 ljudi. S temi številkami ne bi mogli organizirati učinkovitega sistema karantene," je pojasnil. Pohvalil je tudi delo civilne zaščite.



Napovedal je tudi dodatne ukrepe za spodbujanje gospodarskih panog, ki bodo najmočneje občutile negativne učinke izbruha novega koronavirusa. Odlok glede tega naj bi italijanska vlada po poročanju medijev sprejela v petek.

Doslej so v Italiji zabeležili enajst smrtnih žrtev novega virusa in 325 primerov okužb, večino v Lombardiji. V Lombardiji je zaradi novega koronavirusa umrlo devet ljudi, dve smrtni žrtvi so zabeležili v deželi Benečija (Veneto).

Po poročanju časnika Corriere della Sera so primer okužbe v Italiji prvič zaznali tudi med otroki. Gre za štiriletno deklico iz kraja Castiglione d'Adda, enega od žarišč bolezni, ki je v karanteni. Domnevno se je okužila v bolnišnici v Codognu, kaže blage znake gripe, trenutno pa je v hišni karanteni in se dobro počuti, piše časnik. Predsednik Lombardije Attilio Fontana je danes potrdil, da je deklica ena od 259 okuženih v Lombardiji, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.