386253406_17923812026784758_2766310914979407498_n Svet24.si

V Postojni pogrešano osebo našli mrtvo

Sinji lebduh Svet24.si

V Sloveniji opazili zelo redko vrsto ptice

Irena Šinko Necenzurirano

Zadnji razpis ministrice Šinko: za svetovalca ...

cerkev Reporter.si

Duhovnik naj bi se zaljubil v zdravnico: zaradi ...

doncic porsche Ekipa24.si

Se šali?! Kek razkril, da je za noro ceno na ...

nejc-krevs Odkrito.si

Nejc Krevs: BLIŠČ IN BEDA

ante simundza maribor Ekipa24.si

Ante Šimundža bo debitiral na tekmi z Muro, o ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Čisto resna novica iz Srbije: Vučić pojedel sendvič s pariško salamo (VIDEO)

Deli na:
Čisto resna novica iz Srbije: Vučić pojedel sendvič s pariško salamo (VIDEO)

Srbski predsednik Aleksandar Vučić si je naredil sendvič s pariško salamo in majonezo. - Foto: Instagram

V trgovinah po Srbiji je od danes na voljo 20 izdelkov po znižanih cenah, veljale bodo do konca leta. Nove cene je določila vlada na pobudo predsednika Aleksandra Vučića, na katerega že letijo kritike zaradi izbire izdelkov, zlasti pariške salame. Ta je zato napovedal, da bodo naslednji teden znižali cene še desetim izdelkom.

Na seznamu 20 izdelkov z znižano ceno, ki bodo v trgovinah imeli oznako Boljša cena, so poleg piščančje oz. pariške salame še jogurt, detergent za pomivanje posode in za pranje perila, šampon za dojenčke, krompir, jabolka, špageti, mleko, sok ter nekatera druga živila in izdelki za osebno nego.

Nove cene izdelkov je minuli konec tedna razkril Vučić. Na novinarski konferenci je iz nakupovalne košarice jemal posamezne izdelke ter našteval stare in nove cene. Povedal je, da bo kilogram pariške salame stal 259,99 dinarja (2,21 evra) namesto 399 dinarjev (3,40 evra), jogurt 139,90 dinarja (1,19 evra) namesto 164,90 (1,40 evra), špageti 49,99 dinarja (0,43 evra) namesto 75 dinarjev (0,65 evra), detergent za pomivanje posode pa denimo 69,99 dinarja (0,60 evra) namesto 126 dinarjev (1,08 evra).

Izdelki z znižanimi cenami so večinoma blagovne znamke Dobro, ki je ni mogoče najti v vseh trgovinah, so opozorili nekateri srbski mediji. Javnost pa je glede na odzive na družbenih omrežjih najbolj zmotil izbor izdelkov, ki naj bi bil žaljiv do državljanov, med njimi predvsem pariška salama, ki da vsebuje le tri odstotke pravega piščančjega mesa.

Vučić se je v torek odzval na kritike. Na družbenem omrežju Instagram je zapisal, da je pariška salama postala "glavni sovražnik strank bivšega režima in njihovih medijev, večji od samega Aleksandra Vučića". Na novinarski konferenci v Nišu pa je po pisanju srbskega časnika Blic dejal še: "Meni je normalno, sam sem odrasel ob pariški salami in majonezi. Ker so rekli, da je slabe kakovosti, jo bomo jedli vsi skupaj."


To je Vučić danes tudi storil in si v zgradbi srbske vlade s finančnim in trgovinskim ministrom Sinišo Malijem in Tomislavom Momirovićem za zajtrk privoščil sendvič s pariško salamo, jogurt in nekatera druga živila, ki so se danes pocenili.

Ob zajtrku je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug poudaril, da je kilogram pariške salame celo za 140 dinarjev (1,20 evra) cenejši. Dodal je, da sam pogosto je takšen sendvič, posebno na letalu na poti v tujino.

Ekonomisti in predstavniki potrošnikov po pisanju srbskih medijev sicer dvomijo, da bo znižanje cen 20 izdelkom ublažilo inflacijo. Ta je v juliju znašala več kot 12 odstotkov.

Vučić pa medtem že načrtuje nova znižanja. "Naslednji teden se bo pocenilo še deset pomembnih izdelkov. Vesel sem, da lahko pomagamo našim državljanom," je sporočil danes na Instagramu.