IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Svet

Cipras je silil v dogovor z Makedonijo, danes bo morda sledila kazen

Deli na:
Cipras je silil v dogovor z Makedonijo, danes bo morda sledila kazen

Foto: Profimedia - Grški premier Aleksis Cipras.

Grški parlament bo danes predvidoma končal razpravo in glasoval o zaupnici vladi premierja Aleksisa Ciprasa. Ta je glasovanje zahteval, potem ko je zaradi nasprotovanja dogovoru o imenu Makedonije iz vlade izstopila stranka Neodvisni Grki (Anel). Ob začetku razprave je Cipras v torek poslance pozval k podpori, da bi okrepili stabilnost v regiji.

Grška koalicijska desna nacionalistična stranka Neodvisni Grki (Anel) je iz vlade izstopila, potem ko je makedonski parlament uresničil dogovor med Atenami in Skopjem o spremembi imena države.

V skladu s prespanskim dogovorom, ki bo po desetletjih grške blokade zaradi imena Makedoniji odprl pot v EU in Nato, je namreč makedonski parlament v petek sprejel spremembe ustave o preimenovanju države v Severno Makedonijo. Za dokončno uveljavitev pa mora prespanski dogovor zdaj ratificirati tudi grški parlament.

Za ratifikacijo sporazuma je potrebna navadna večina najmanj 151 poslancev v 300-članskem grškem parlamentu. Ciprasova Siriza ima tesno večino 145 poslancev, a premier verjame, da bi si lahko za sprejetje sporazuma zagotovil še podporo manjše proevropske stranke Potami ter nekaterih poslancev Anela. Proti sporazumu je sicer tudi največja opozicijska stranka Nova demokracija.

Loading...