dreamstime_m_129532071 Odkrito.si

5 barvnih kombinacij, na katere niste pomislili

Nikolaj »Kolja« Barkhatov Svet24.si

VIDEO in FOTO: Triletnega Koljo iskalo več kot ...

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

mladen grgic Svet24.si

Nepričakovano odstranjen s kopališča v ...

sveča, dan žalovanja, magnitogorsk, eksplozija plina Svet24.si

Uroša po devetih mesecih našli pod Kredarico

Cameron Boyce Najstnica.si

Cameron Boyce je pred smrtjo posnel ta video

Nuša in Frenk Derenda Njena.si

Mož Nuše Derenda opazno shujšal

Svet

Čaka Mayjevo danes še en poraz v parlamentu?

Deli na:
Čaka Mayjevo danes še en poraz v parlamentu?

Foto: Profimedia - Theresa May

Britanski poslanci bodo danes razpravljali in glasovali o nezaupnici vladi premierke Therese May, ki je na torkovem glasovanju o dogovoru o brexitu v britanskem parlamentu utrpela hud poraz.

Ločitveni dogovor, ki sta ga po pogajanjih sredi novembra dosegli Evropska unija in britanska vlada, sta v torek podprla le 202 britanska poslanca, 432 jih je bilo proti. Za potrditev dogovora je bilo sicer potrebnih 318 poslanskih glasov.

Glasovanje o nezaupnici je zahteval vodja opozicijskih laburistov Jeremy Corbyn, ki je v torek po objavi izidov glasovanja poudaril, da je zavrnitev dogovora "katastrofalen poraz" za vlado, najhujši od 20. let prejšnjega stoletja. Glasovanje o nezaupnici je predvideno okoli 14. ure po srednjeevropskem času.

Če bodo poslanci izglasovali nezaupnico vladi, ima ta - ali pa kdorkoli drug, ki mu uspe zagotoviti večino v parlamentu - nato 14 dni časa, da dobi zaupnico na novem glasovanju. Če to ne uspe, sledijo predčasne volitve.

EU je v prvih odzivih na glasovanje v Londonu sporočila, da jo skrbi nevarnost brexita brez dogovora.

Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je britanske voditelje pozval, naj vnovič razmislijo o svoji strategiji. Zavrnitev ločitvenega sporazuma EU in Združenega kraljestva v britanskem parlamentu povečuje tveganje neurejenega brexita, pa je opozoril predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

V Evropskem parlamentu se bodo na zavrnitev ločitvenega sporazuma odzvali danes dopoldne v razpravi na plenarnem zasedanju v Strasbourgu.

Loading...