IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Svet

Čaka Mayjevo danes še en poraz v parlamentu?

Deli na:
Čaka Mayjevo danes še en poraz v parlamentu?

Foto: Profimedia - Theresa May

Britanski poslanci bodo danes razpravljali in glasovali o nezaupnici vladi premierke Therese May, ki je na torkovem glasovanju o dogovoru o brexitu v britanskem parlamentu utrpela hud poraz.

Ločitveni dogovor, ki sta ga po pogajanjih sredi novembra dosegli Evropska unija in britanska vlada, sta v torek podprla le 202 britanska poslanca, 432 jih je bilo proti. Za potrditev dogovora je bilo sicer potrebnih 318 poslanskih glasov.

Glasovanje o nezaupnici je zahteval vodja opozicijskih laburistov Jeremy Corbyn, ki je v torek po objavi izidov glasovanja poudaril, da je zavrnitev dogovora "katastrofalen poraz" za vlado, najhujši od 20. let prejšnjega stoletja. Glasovanje o nezaupnici je predvideno okoli 14. ure po srednjeevropskem času.

Če bodo poslanci izglasovali nezaupnico vladi, ima ta - ali pa kdorkoli drug, ki mu uspe zagotoviti večino v parlamentu - nato 14 dni časa, da dobi zaupnico na novem glasovanju. Če to ne uspe, sledijo predčasne volitve.

EU je v prvih odzivih na glasovanje v Londonu sporočila, da jo skrbi nevarnost brexita brez dogovora.

Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je britanske voditelje pozval, naj vnovič razmislijo o svoji strategiji. Zavrnitev ločitvenega sporazuma EU in Združenega kraljestva v britanskem parlamentu povečuje tveganje neurejenega brexita, pa je opozoril predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

V Evropskem parlamentu se bodo na zavrnitev ločitvenega sporazuma odzvali danes dopoldne v razpravi na plenarnem zasedanju v Strasbourgu.

Loading...