Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Brazilci Londončanom ukradli podatke o organizaciji olimpijskih iger

Deli na:
Brazilci Londončanom ukradli podatke o organizaciji olimpijskih iger

Foto: Reuters

Organizacijski komite olimpijskih iger 2016 v Riu de Janeiru je odpustil deset svojih sodelavcev, ki so v času iger v Londonu nedovoljeno kopirali podatke iger na Otoku. Brazilska tiskovna agencija je sporočila, da so Brazilci Angležem že vrnili vse sporne dokumente.

Kraja podatkov se je zgodila v času, ko je 200-članska brazilska delegacija obiskala igre v Londonu in si ob izmenjavi ogledala potek iger. Strokovna ekskurzija naj bi služila izobraževanju članov brazilskega organizacijskega komiteja, vendar pa je peščica izmed njih obisk izkoristila in ukradla nekaj podatkov.

O primeru so organizatorje iz Ria obvestili londonski prireditelji, ki so lahko tudi natančno določili, kdo je podatke ukradel. "Vsi podatki so zaseženi in smo jih že vrnili pristojnim, odgovorne za primer pa smo odpustili," so dejali brazilski organizatorji. Za kakšne podatke naj bi šlo zaenkrat ostaja neznanka, vendar pa naj to ne bi bili zaupni podatki.

Primer so kmalu po končanih igrah v Londonu 12. avgusta opazili britanski prireditelji. Kopiranje podatkov je groba kršitev medsebojnega zaupanja prirediteljev, sicer pa je običajno, da se bodoči prireditelji z aktualnimi posvetujejo o organizaciji tega največjega športnega dogodka.