pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bach: Povezav med športom in politiko ne moremo ignorirati

Deli na:
Bach: Povezav med športom in politiko ne moremo ignorirati

Foto: Reuters

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je med obiskom azijskih iger v Inčeonu povedal, da se v današnji družbi ne more več ignorirati povezav med politiko in športom.

"V preteklosti so ljudje govorili, da šport nima kaj početi s politiko, z denarjem in z gospodarstvom. To prepričanje je napačno," je povedal Nemec. V isti sapi je poudaril, da mora šport delovati nevtralno s politiko in gospodarstvom.

"Živimo v družbi, kjer enostavno moramo sodelovati s politiki po vsem svetu. Da zagotovimo funkcioniranje svetovnega športa pa moramo biti politično nevtralni," je še poudaril Bach na azijskih igrah v Inčeonu.

Nemec je na čelu Mednarodnega olimpijskega komiteja leto dni. Njegov cilj pa je reforma olimpijskega gibanja v številnih vidikih. Načrt dela do leta 2020 bo predstavil na izrednem zasedanju Moka v decembru.

Mok je bil v preteklosti večkrat tarča kritik, še posebej glede gostiteljev olimpijskih iger. Veliko se je govorilo o kršitvah človekovih pravic, ko je poletne olimpijske igre leta 2008 gostila Kitajska in letos, ko so bile zimske olimpijske igre v Sočiju. S kritikami se je Mok ubadal tudi leta 2012, ko je zavrnil prošnjo, da bi na otvoritveni slovesnosti v Londonu počastili spomin na žrtve terorističnega napada na olimpijskih igrah 1972 v Münchnu.

"Šport je preveč pomemben, da bi ignoriral, kaj se dogaja v družbi. Če gre svet okoli tebe naprej, mu moraš slediti. V nasprotnem primeru bo šport izgubil pomembnost, ki jo ima v družbi zdaj," je še povedal predsednik Moka, ki si med drugim želi ustanoviti tudi olimpijsko televizijsko mrežo.