Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Oscar Pistorius naj bi po pomoti ustrelil svoje dekle

Deli na:
Oscar Pistorius naj bi po pomoti ustrelil svoje dekle

Foto: Reuters

Oscar Pistorius, šestkratni zmagovalec paraolimpijskih iger in udeleženec lanskih olimpijskih iger v Londonu, je osumljen umora svojega dekleta. Trenutno je v priporu v Pretorii, sodnik pa ga bo zaslišal v petek ter odločil ali bo Pistorius ostal v zaporu, ali pa bo izpuščen po plačilu kavcije, poročajo agencije.

Sodišče je za 26-letnega Pistoriusa odredilo tudi zdravniški pregled z odvzemom telesnih tekočin, da bi med drugim ugotovili morebitno prisotnost alkohola ali drugih prepovedanih snovi.

Pistorius je osumljen, da je davi ob štirih zjutraj po lokalnem času v še nepojasnjenih okoliščinah na svojem domu v Pretorii večkrat streljal in ubil svoje dekle, tridesetletni fotomodel Reevo Steenkamp, ki je umrla na kraju zločina.

Policija je potrdila, da je davi našla umorjeno 30-letno pravnico Steenkampovo, ki se je v glavnem preživljala kot fotomodel, delala pa je tudi na televiziji. Policisti so na prizorišču našli tudi pištolo kalibra devet milimetrov, za katero sumijo, da gre za usodno orožje. Po dogodku se je odzval tudi Henke Pretorius, oče osumljenega športnika, izrazil sožalje družini Steenkamp in dejal: "Če bo kdo dal izjavo, jo bo dal Pretorius. Trenutno je zelo žalosten."



Kaj točno se je zgodilo, še ni znano. Televizija eNCA je poročala, da so sosedje pred streli ponoči večkrat slišali glasen prepir na domu Pretoriusa. Časnik Beeld, ki se sklicuje na neimenovane policijske vire, pa poroča, da je šlo za nesrečen splet okoliščin. Steenkampova naj bi skušala Pretoriusa presenetiti za Valentinovo, strelec pa je bil prepričan, da je šlo za vlomilca.

V JAR je strah pred vlomi in zločini zaradi zelo velik, saj država sodi v sam svetovni vrh po številu kriminalnih dejanj. Prav nobena redkost ni, da vlomilci stanovalce ubijejo ali pa močno poškodujejo.

Južnoafričan je prvi športnik v zgodovini z dvojno amputacijo nog, ki je nastopil na olimpijskih igrah. To si je želel že v Pekingu 2008, a je Mednarodna atletska zveza zaradi tehnološke prednosti njegovih tekaških protez zahtevo zavrnila. Lani v Londonu mu je s pomočjo visokotehnoloških karbonskih uspelo, nastopil je na OI, se prebil se je v polfinale na 400 m, bil v finalu s štafeto svoje države na 4 x 400 m (8.) in je na zaprtju iger v britanski prestolnici nosil tudi zastavo Južnoafriške republike. Leto dni pred tem je bil ob Jasonu Smithu prvi paraolimpijec, ki je nastopil na atletskem svetovnem prvenstvu.