mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

klemen-jaklic_us Necenzurirano

Ustavni sodnik gradi milijonsko vilo, živi pa v ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusi ne verjamejo v bojkot zimskih olimpijskih iger

Deli na:
Rusi ne verjamejo v bojkot zimskih olimpijskih iger

Foto: Reuters

Organizatorji zimskih olimpijskih iger v Sočiju na čelu s predsednikom ruskega olimpijskega komiteja Aleksandrom Žukovom so sporočili, da odpoved ameriškega predsednika Baracka Obame ter še nekaterih drugih vodij evropskih držav na odprtju iger ne bodo vplivali na dogodek.

Obama je prejšnji teden sporočil, da se ne bo udeležil odprtja ZOI, v delegaciji pa bodo nekateri športniki, ki so priznali istospolno usmerjenost. S tem je želel Rusijo opozoriti na nedavno sprejeti zakon, ki prepoveduje homoseksualno propagando, in ji pokazati, da so ZDA pri tem bolj napredne. Poleg Obame se odprtja iger ne bosta udeležila še francoski predsednik Francois Hollande in britanski premier David Cameron.

Zdaj se je oglasil predsednik ruskega olimpijskega komiteja Žukov, ki je prepričan, da odpovedi ne bodo imeli nikakršnega vpliva na dogodek v Sočiju. "To nikakor ne bo vplivalo na olimpijske igre in na pomen dogodka. OI so tekmovanje za športnike, vse ostalo ni pomembno. Bistvo je samo tekmovanje, ne pa udeležba državnih voditeljev," meni Žukov, ki je prepričan, da v nobeni državi ne razmišljajo, da bi ZOI bojkotirali.

"Nihče ne govori o bojkotu. Nihče niti ne razmišlja o tem - ne Mednarodni olimpijski komite ne kakšni resni politiki," je povedal Žukov ob tem pa dodal, da se Obama tako ali tako ni udeležil še nobenega odprtja OI odkar je leta 2009 postal predsednik ZDA.