stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bolsonaro se je končno oglasil, a poraza še vedno ni priznal

Deli na:
Bolsonaro se je končno oglasil, a poraza še vedno ni priznal

Jair Bolsonaro - Foto: Facebook

Dosedanji brazilski predsednik Jair Bolsonaro je včeraj napovedal, da bo ravnal v skladu z ustavo, ni pa v kratkem nagovoru omenil svojega poraza v nedeljskem drugem krogu predsedniških volitev. Kot še poroča francoska tiskovna agencija AFP, pa je vodja njegovega kabineta Ciro Nogueira potrdil, da se bo začel "proces predaje" oblasti.

V nedeljskem drugem krogu predsedniških volitev je bil za brazilskega predsednika s 50,9 odstotka glasov izvoljen Luiz Inacio Lula da Silva, Bolsonaro pa jih je prejel 49,1 odstotka.

Bolsonaro, ki je po nedeljskem porazu v javnosti zdaj prvič spregovoril v javnosti, je sicer še dejal, da morajo biti vsi protesti mirni.

Njegovi podporniki so namreč, nezadovoljni zaradi njegovega poraza na volitvah, s tovornjaki blokirali številne ceste in avtoceste po vsej državi.

Državna zvezna avtocestna policija je poročala o več kot 250 popolnih ali delnih blokadah cest in avtocest v najmanj 23 od 27 brazilskih zveznih držav, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Največ preglavic zaradi cestnih blokad je v zvezni državi Santa Catarina na jugu države, kjer je Bolsonara podprlo skoraj 70 odstotkov volivcev.

V Sao Paulu so podporniki Bolsonara s tovornjaki blokirali avtocesto, ki vodi do letališča Guarhulos, glavnega mednarodnega vozlišča v Braziliji.

Zaradi blokad so na letališču ponoči odpovedali nekatere lete. Upravljalec letališča je opozoril na težave pri dostopu in potnike pozval, naj pri letalskih družbah preverijo status svojih letov, poroča Ansa.