Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bogatenje z Viktorjem: sorodniki in zavezniki madžarskega premierja si polnijo žepe

Deli na:
Bogatenje z Viktorjem: sorodniki in zavezniki madžarskega premierja si polnijo žepe

Madžarski premier Viktor Orban - Foto: Reuters

Madžarskemu premierju Viktorju Orbanu opozicija, ki ga želi prihodnje leto z združenimi močmi spraviti z oblasti, pogosto očita korupcijo. Na udaru so zlasti njegovi tesni prijatelji in člani njegove družine, ki so po Orbanovem vnovičnem prihodu na oblast leta 2010 precej obogateli.

Glede na to, da madžarska opozicija, pa tudi tujina, Orbanu pogosto očita skorumpiranost in kleptokracijo, ne bo presenečenje, če bo pred volitvami v ospredju madžarskega predvolilnega spopada tudi vprašanje, ali se tudi Orbanova družina finančno okorišča z oblastjo.

Orbanov dobri prijatelj Lőrinc Mészáros je bil kot dobavitelj plina skorajda tik pred bankrotom, nato pa je v nekaj letih – od leta 2010, ko je Orban znova postal madžarski premier – hitro obogatel. »Za moje bogastvo so zaslužni trije dejavniki: Bog, sreča in Viktor Orban,« priznava možak.

Orbanu se ni dobro zameriti - kaj se je zgodilo z njegovim bivšim zaveznikom Lajosem Simicsko, ki se je pred leti sprl z Viktorjem Orbanom.

Kdo je Orbanov poslovno spretni zet Istvan Tiborcz, poročen s premierjevo hčerko Rahelo, in kako se je znašel tako na seznamu najbogatejših Madžarov kakor tudi pod drobnogledom Evropskega urada za boj proti goljufijam.

Kakšna je presenetljiva življenjska pot Orbanovega sina Gasparja, ki je hotel nekoč postati nogometaš, danes pa je vojak.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24