ženska Dobra karma

Navade, s katerimi si zgradite samospoštovanje

krč, roka Svet24.si

Med koronakrizo je 22 ur na dan igral ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Svet

Biden ima dovolj delegatov za zagotovitev demokratske nominacije za predsedniške volitve proti Trumpu

Deli na:
Biden ima dovolj delegatov za zagotovitev demokratske nominacije za predsedniške volitve proti Trumpu

Demokratski kandidat za ameriškega predsednika Joe Biden. - Foto: Wikipedia

Bivši ameriški podpredsednik Joe Biden je sporočil, da si je zagotovil dovolj delegatov za demokratsko nominacijo za predsedniške volitve, ki bodo novembra letos. Biden bo protikandidat sedanjemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu.

"Ljudje, danes sem si zagotovil podporo 1991 delegatov, ki so potrebni za osvojitev demokratske nominacije. Vsak dan bom izkoristil za boj za vaše glasove, tako da bomo skupaj zmagali v bitki za dušo tega naroda," je na Twitterju v petek objavil Biden.

Dodal je, da si bo kot predsednik prizadeval poenotiti državo po letih polarizacije v Trumpovem mandatu. 77-letni Biden, ki je bil ameriški podpredsednik v času Trumpovega predhodnika Baracka Obame, je izpostavil tudi krepitev gospodarstva ter boj za enake možnosti.

Biden je sicer po tistem, ko je aprila letos iz tekme za demokratsko nominacijo odstopil Bernie Sanders, edini kandidat za demokratsko nominacijo. Na začetku se je zanjo skupno potegovalo več kot 20 kandidatov.

V ameriških zveznih državah Indiana, Maryland, Montana, New Mexico, Pennsylvania, Rhode Island in Južna Dakota ter v prestolnici Washington so v torek, sredi epidemije covida-19 in protestov proti rasizmu in policijskemu nasilju v ZDA, potekale strankarske volitvah demokratskega predsedniškega kandidata. Naslednje so napovedane za 9. junij v Georgiji in Zahodni Virginiji.

Loading...