viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

nuša Njena.si

Kmetija: Nuša pred šovom oklestila kilograme

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconijeva Maročanka Ruby izginila

Deli na:
Berlusconijeva Maročanka Ruby izginila

Foto: Reuters

"Lomilka src" Ruby, okoli katere se vrti eno od sojenj nekdanjemu italijanskemu premieru Silviu Berlusconiju, je izginila. 19-letna Maročanka, s katero naj bi imel Berlusconi plačane spolne odnose, ko je bila še mladoletna, bi morala v ponedeljek na strani obrambe pričati na sodišču v Milanu, a je ni bilo.

Sodnica Giulia Turri je Ruby zato izdala ponovno vabilo za pričanje na sodišču, tokrat za prihodnji ponedeljek 17. decembra, obenem pa policiji naročila, naj jo poišče, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Njen mobitel je izključen, preko sms sporočila mi je sporočila, da je v tujini. Ne vem, kdaj se vrača," je vse, kar je znala povedati Rubyjina odvetnica Paola Boccardi. Nekateri časniki poročajo, da naj bi bila v Mehiki, drugi pa, da se skupaj s svojim partnerjem Luco Rissom, s katerim ima hčerko, mudi v Franciji.

Milanska tožilka Ilda Boccassini je zaradi Rubyjinega izginotja medtem ostro kritizirala Berlusconijeve odvetnike. "To je strategija, kako zavleči proces, tako da bi Berlusconi zdržal do volilne kampanje," je menila.

Tudi politični opazovalci menijo, da Berlusconi upa, da sodbe v procesu Ruby ne bo pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami, na katerih se namerava znova potegovati za položaj premiera. Morebitna obsodba bi namreč lahko še dodatno škodila njegovemu že tako okrnjenemu ugledu.

Sojenje v primeru Ruby se je začelo aprila 2011, sodba pa se je napovedovala za januar, piše APA. V primeru obsodbe bivšemu premieru in medijskemu mogotcu, ki sicer vse obtožbe zanika, grozi do 15 let zapora.

Že konec oktobra letos je bil sicer Berlusconi zaradi davčnih utaj na prvi stopnji obsojen na štiri leta zapora.