nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

KSS: Napad na Rodetovo dostojanstvo so medijske špekulacije, primerne za rumeni tisk

Deli na:
KSS: Napad na Rodetovo dostojanstvo so medijske špekulacije, primerne za rumeni tisk

Foto: Arhiv Reporterja

Krščanski socialisti in podmladek, Mladi KSS, obsojajo "napad na dostojanstvo dr. Franca Rodeta, ki se vrši zgolj preko medijskih špekulacij." V KSS menijo, da je "v ozadju medijska kampanja, s katero se želi doseči, da bi desni volivci podprli predsedniške kandidate iz zvrsti levo usmerjenih strank."

Objavljamo izjavo Mladih KSS:

Spoštovani,

Mladi KSS obsojamo napad na dostojanstvo dr. Franca Rodeta, ki se vrši zgolj preko medijskih špekulacij, ki so še najbolj primerne za rumeni tisk. Menimo, da je tukaj v ozadju medijska kampanja, s katero se želi doseči, da bi desni volivci podprli predsedniške kandidate iz zvrsti levo usmerjenih strank. To je nesprejemljivo agresivno in predvsem neumestno ravnanje nekaterih, ki se navzven kažejo kot veliki demokrati, na skrivaj pa še kar naprej vlečejo kontinuiteto iz prejšnjega režima, kar pa sploh ne sodi v demokratični diskurz.

Žalostno je, da se na takšen način diskriminira visoke cerkvene dostojanstvenike ne glede na njihovo politično prepričanje, kar sploh ne bi smelo biti predmet javne obravnave. Žal se tudi v 21. stoletju ponavlja staro znano Mahničevo  geslo: kdor ni z nami, je proti nam. Tovrstno polarizacijo v slovenski politiki ostro Mladi Krščanski socialisti Slovenije ostro zavračamo kot nedemokratično delovanje v času, ko je demokratični diskurz na posebni preizkušnji z obstoječo globalno krizo.


Danes se postavlja človekovo dostojanstvo na preizkušnjo, kar se še posebej kaže v  obravnavanju levega političnega pola glede kardinala dr. Franca Rodeta. Takšno ravnanje res ne sodi v demokratični diskurz, ampak v ceneni rumeni tisk brez kakršne koli veljave. Če je taka prihodnost naših medijev, potem se sprašujemo, če sploh še potrebujemo etične in moralne razprave. Neetičnost je v tem primeru več kot očitna!

Zakaj se oglašamo posebej Mladi KSS !?

Mlada demokracija, bi ob prehodu v nove čase političnega pluralizma morala uveljavljati drugačne demokratične standarde. Mediji imajo pri tem izjemno pomembno vlogo. Lahko nekoga politično povzdignejo, drugega onemogočijo. Prizadeti so pogosto nemočni. Vemo koliko časa meljejo sodni mlini, diskreditacija pa je izvršena v aktualnem političnem času. Ker mladi nismo obremenjeni s preteklostjo in njenimi razhajanji, nasprotujemo kakršnim koli medijskim obračunavanjem  oz. zlorabo četrte veje oblasti v politične namene in se zavzemamo za uveljavitve takih instrumentov , ki bi onemogočali podrejanje ključnih medijev določeni politični opciji.

Z vsem spoštovanjem,

Žiga Šorli, predsednik MLADI KSS