pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconija zapuščajo vplivni podporniki

Deli na:
Berlusconija zapuščajo vplivni podporniki

Foto: Reuters

V konservativni stranki nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija vlada napetost. Dva vidna senatorja - bivši minister za kulturo Sandro Bondi in njegova življenjska sopotnica Manuela Repetti - sta napovedala izstop iz strankine poslanske skupine. Pridružila se bosta skupini, v kateri so pripadniki različnih političnih opcij.

O izstopu dvojice, ki je dolgo veljala za Berlusconijeva tesna zaveznika, se je ugibalo že nekaj časa, a zdaj sta sporočila, da je ta odločitev dokončna in ni poti nazaj. Kot sta pojasnila, odhajata zaradi notranjih sporov, ki razjedajo stranko, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Naprej Italija doživlja največjo krizo doslej. Desnosredinsko zavezništvo je povsem izgubilo svojo usmeritev," je Repettijeva zapisala v prispevku za dnevnik Corriere della Sera. V stranki se bije oster boj za Berlusconijevo politično nasledstvo. "Liberalna revolucija", ki si jo je Naprej Italija zastavila za politični cilj, je propadla in stranka je v globoki krizi.

Bondi in Repettijeva sta posebej ostro napadla Berlusconijevo novo zaupnico številka ena, poslanko Mario Rosario Rossi, ki da sama določa smer stranke in zavrača vsako demokratično razpravo.

Kot sicer še piše APA, 78-letni Berlusconi medtem snuje novo politično strategijo, ki naj bi rešila stranko. Načrtoval naj bi ponovno oživitev zavezništva s skrajno desno Severno ligo na letošnjih regionalnih volitvah.