mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Španci po žrebu EP 2016 napovedujejo tretji zaporedni naslov

Deli na:
Španci po žrebu EP 2016 napovedujejo tretji zaporedni naslov

Foto: Reuters

V Parizu so izžrebali skupine nogometnega evropskega prvenstva 2016, ki ga bo gostila Francija. Gostiteljici je žreb v skupini A namenil Romunijo, Albanijo in Švico. Branilka naslova Španija pa bo igrala v skupini D skupaj s Turčijo, Češko in Hrvaško.

Ukrajina, ki je v dodatnih kvalifikacijah izločila Slovenijo, je dobila zahtevno skupino C s svetovnimi prvaki Nemci, Poljaki in Severnimi Irci. Nemci in Poljaki so skupaj igrali že v kvalifikacijski skupini, dobili pa so vsak po eno tekmo. "Poljska premore veliko kakovosti, toda Severna Irska in Ukrajina s svojo igro na protinapade znata povzročati precej težav. Smo pa favoriti skupine in to hočemo tudi dokazati," je povedal nemški selektor Joachim Löw.

Branilka naslova Španija bo s Češko, Turčijo in Hrvaško bila boje v skupini D. "Žreb nam je namenil dve ekipi, ki sta igrali v kvalifikacijah z Nizozemsko in jo izločili - Turčijo in Češko. Potem pa so tu še Hrvati, ki bodo po mojem mnenju ena najmočnejših ekip na Euru. Imajo izjemne nogometaše. Težko bo. Ampak tja bomo šli z željo, da tretjič zaporedoma osvojimo naslov. To ni uspelo še nikomur," je po žrebu povedal španski selektor Vicente del Bosque.

"Zanimivo bo in nepredvidljivo. Imamo priložnost maščevati se Turkom za nesrečen izpad na EP 2008, Češka pa ima zelo dobrega selektorja, je zelo dobro vodena. Mislim, da je dobro, ker igramo s Španijo na koncu, oni bodo takrat verjetno razmišljali že o osmini finala, mi pa v tem vidimo svojo priložnost," pa je dejal hrvaški selektor Ante Čačić.

Za mnoge najtežja pa bi lahko bila skupina E, v kateri so Belgija, Italija, Irska in Švedska Zlatana Ibrahimovića. "Težka, a izjemna skupina za Belgijo," je na Twitterju zapisal kapetan Belgije Vincent Kompany in dodal: "Vzdušje na teh tekmah bo neverjetno." "Težka skupina," pa je bil kratek njegov reprezentančni kolega Axel Witsel.

Italijanski selektor Antonio Conte je pohvalil Belgijce: "Belgija ima izjemno ekipo in je med favoriti za izločilne boje. Ima mlado moštvo in veliko izjemnih nogometašev. Potem pa smo mi, Švedi in Irci na približno isti ravni. Belgija je torej favorit, Zlatana vsi poznamo, Irci pa igrajo z res veliko čustvi. Biti moramo pazljivi."

Branilec Walesa Ben Davies je bil po žrebu navdušen. "Anglija, Slovaška in Rusija! To bo neverjetno," je na Twitterju zapisal Davies o skupini B. "Wales je zelo dobro organiziran, ima ekipni duh in zelo močno hrbtenico ekipe z Ashleyjem Williamsom, Aaronom Ramseyjem in Garethom Balom - to so vrhunski evropski igralci," pa je dejal angleški selektor Roy Hodgson.

V skupini F bo Portugalska Cristiana Ronalda igrala proti Islandiji, Avstriji in Madžarski, gostiteljica Francija pa bo prvenstvo odprla 10. junija proti Romuniji, v skupini A pa jo čakata še Albanija in Švica. "Bil sem kar malce živčen. Ampak če bomo na naši pravi ravni, potem lahko napredujemo v osmino finala," je povedal nekdanji francoski reprezentant in zmagovalec Eura 2000 Marcel Desailly.

Na EP bo prvič nastopilo 24 reprezentanc, turnir pa se bo končal 10. julija.

* Skupine EP 2016:
- skupina A: Francija, Romunija, Albanija, Švica.
- skupina B: Anglija, Rusija, Wales, Slovaška.
- skupina C: Nemčija, Ukrajina, Poljska, Severna Irska.
- skupina D: Španija, Češka, Turčija, Hrvaška.
- skupina E: Belgija, Italija, Irska, Švedska.
- skupina F: Portugalska, Islandija, Avstrija, Madžarska.