avto, hitrost, divjanje, vožnja Svet24.si

Strožje kazni za divjake na cesti v Avstriji

kolektivna zavest Svet24.si

Teži kolektivne zavesti nihče ne more ubežati

895265_047-zdravniska_stavka Necenzurirano

Kje je največ zdravnikov preklicalo soglasje za ...

tanja fajon, klemen žibert, matjaž han Reporter.si

V SD mrzlično iščejo rešitelja, a nihče noče...

tina maze pm Ekipa24.si

Brez dlake na jeziku! Tina Maze za številne ...

William se je opravičil in rekel, da ga zaradi osebnih razlogov ne bo Odkrito.si

William v breznu alkohola?

Adam Delius Ekipa24.si

Da bi Elšnik v Celju sedel na klopi? Odziv ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi na Facebooku zanikal govorice o odstopu

Deli na:
Berlusconi na Facebooku zanikal govorice o odstopu

Foto: Reuters

Danes so se v italijanskih medijih z izjemno hitrostjo razširile govorice, da bi premier Silvio Berlusconi zaradi vladne in finančne krize v državi utegnil odstopiti že v nekaj dneh. A premier je na svoji Facebook strani ugibanja že zanikal kot povsem neutemeljena.

"Ugibanja, da nameravam odstopiti, so povsem neutemeljena in ne razumem, kako so se razširila," je po poročanju italijanskih medijev dejal premier Berlusconi. Govorice je zanikal tudi vodja Berlusconijeve stranke v parlamentu Fabrizio Cicchitto.

Ugibanja o tem, kako dolgo bo aktualna vlada še zdržala v sedlu, so vse pogostejša, zagon pa so dobila predvsem po nedeljskem nočnem srečanju vrha Ljudstva svobode in zadnjih pritiskih mednarodnih finančnih trgov na italijanske državne obveznice.
 
Odločilno za to, ali bo premier odstopil ali ne, naj bi bilo za torek napovedano ponovno glasovanje o proračunu za lani, ki je enkrat v poslanski zbornici že padlo. Če Berlusconi ne bo uspel zbrati večine, naj bi odstopil, poročajo italijanski mediji.
 
Milanska borza je, ko so se govorice o odstopu razširile, pridobila kar tri odstotke, po zanikanju pa je osrednji indeks milanske borze izgubil nekaj več kot odstotek. Podobno negativno so se na zanikanje možnosti odstopa odzvali obvezniški trgi.