Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi na Facebooku zanikal govorice o odstopu

Deli na:
Berlusconi na Facebooku zanikal govorice o odstopu

Foto: Reuters

Danes so se v italijanskih medijih z izjemno hitrostjo razširile govorice, da bi premier Silvio Berlusconi zaradi vladne in finančne krize v državi utegnil odstopiti že v nekaj dneh. A premier je na svoji Facebook strani ugibanja že zanikal kot povsem neutemeljena.

"Ugibanja, da nameravam odstopiti, so povsem neutemeljena in ne razumem, kako so se razširila," je po poročanju italijanskih medijev dejal premier Berlusconi. Govorice je zanikal tudi vodja Berlusconijeve stranke v parlamentu Fabrizio Cicchitto.

Ugibanja o tem, kako dolgo bo aktualna vlada še zdržala v sedlu, so vse pogostejša, zagon pa so dobila predvsem po nedeljskem nočnem srečanju vrha Ljudstva svobode in zadnjih pritiskih mednarodnih finančnih trgov na italijanske državne obveznice.
 
Odločilno za to, ali bo premier odstopil ali ne, naj bi bilo za torek napovedano ponovno glasovanje o proračunu za lani, ki je enkrat v poslanski zbornici že padlo. Če Berlusconi ne bo uspel zbrati večine, naj bi odstopil, poročajo italijanski mediji.
 
Milanska borza je, ko so se govorice o odstopu razširile, pridobila kar tri odstotke, po zanikanju pa je osrednji indeks milanske borze izgubil nekaj več kot odstotek. Podobno negativno so se na zanikanje možnosti odstopa odzvali obvezniški trgi.