testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi bo znova kandidiral za premiera

Deli na:
Berlusconi bo znova kandidiral za premiera

Foto: Reuters

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi podpira predlog, da bi parlamentarne volitve v Italiji potekale 10. marca. Obenem je potrdil, da se bo znova potegoval za premierski stolček. Kot je dejal, bo to storil predvsem zaradi "občutka odgovornosti" do države.

Tehnična vlada italijanskega premiera Maria Montija bo na oblasti še do sredine januarja, nato pa bo predsednik republike Giorgio Napolitano parlament razpustil, volitve pa najverjetneje razpisal 10. marca. Tako so se po poročanju italijanskih medijev na petkovih posvetovanjih pri predsedniku Napolitanu dogovorili vodje parlamentarnih strank ter predsednika senata in parlamenta.

Italija se je s tem izognila vladni krizi, ki bi jo skoraj povzročila Berlusconijeva stranka Ljudstvo svobode, ki je skupaj z njegovo napovedjo o ponovni kandidaturi za premiera odtegnila podporo Montijevi vladi v senatu.

"Dela v vladi v tem letu nisem pogrešal niti minuto. Vračam se zaradi občutka odgovornosti," je včeraj medijem povedal Berlusconi. Kot je dejal, ni nobene druge osebe, ki bi lahko prevzela vodenje desnosredinskega tabora. "Iskali smo kandidata, a ga ni," je dejal, kot navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Njegova stranka bo po besedah Berlusconija pomagala Montijevi vladi pri sprejemanju paketa varčevalnih ukrepov za naslednje leto. Zatem pa naj sledijo volitve in ponovna postavitev politične vlade, je menil.