favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi bo nekdanji ženi plačeval tri milijone evrov preživnine na mesec

Deli na:
Berlusconi bo nekdanji ženi plačeval tri milijone evrov preživnine na mesec

Foto: Reuters

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi se je tudi uradno ločil od svoje nekdanje žene Veronice Lario, vendar ji bo moral plačevati po tri milijone evrov preživnine na mesec, kar na leto nanese skupno 36 milijonov evrov. Tako je namreč odločilo sodišče v Milanu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

56-letna Lariova pa se bo morala odreči razkošni vili v kraju Macherio blizu Milana, v kateri je zadnjih 20 let živela skupaj z Berlusconijem in njunimi tremi otroki. Vila Belvedere Visconti di Modrone, ki jo je zahtevala Lariova, je neoklasicistična zgradba v vrednosti 78 milijonov evrov, ob njej pa leži 120.000 kvadratnih metrov velik park.

Z odločitvijo sodišča se je končal spor o višini preživnine, ki se je začel po razvezi para maja 2009. Lariova je zahtevala preživnino v višini 43 milijonov evrov na leto, Berlusconi pa ji je ponudil 300.000 evrov na mesec, ki pa jih nekdanja igralka ni želela sprejeti.

Lariova je zahtevo po ločitvi vložila zaradi Berlusconijeve nezvestobe in ljubimkanja z mladimi dekleti.

Nekdanja Berlusconijeva soproga je vzbudila mednarodno zanimanje, ko je maja 2009 oznanila začetek ločitvenega postopka, odločitev pa je obrazložila z Berlusconijevo udeležbo na rojstnodnevni zabavi takrat 18-letne dijakinje Noemi Letizie. Kot razlog za ločitev je navedla tudi izbiro raznih manekenk za kandidatke Berlusconijeve stranke Ljudstvo svobode (PDL) na volitvah v Evropski parlament.

Berlusconi se bo lahko zdaj tolažil v objemu nove partnerke, Francesce Pascale, ki je z 27. leti 49 let mlajša od nekdanjega italijanskega premiera. Pascalejeva je bila sicer kot članica Berlusconijeve stranke izvoljena v neapeljski deželni parlament.