nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Grešni kozel Katarine Kresal

Deli na:
Grešni kozel Katarine Kresal

Foto: Bobo

Za najem prostorov NPU smo davkoplačevalci Igorju Pogačarju, prijatelju nekdanje ministrice Katarine Kresal, v dveh letih in devetih mesecih plačali približno 4,5 milijona evrov.

V sodnem epilogu se potrjuje, da je bil najem prostorov za Nacionalni preiskovalni urad na Dimičevi ulici politično dogovorjen, toda na zatožni klopi ne sedi nekdanja ministrica Katarina Kresal, katere osebni prijatelj Igor Pogačar je prišel do donosnega posla, ampak nekdanji generalni sekretar ministrstva Damjan Lah, ki naj bi dajal sporna navodila. Nejasna ostaja tudi vloga takratnega državnega sekretarja Gorana Klemenčiča, ki je odstopil šele dva meseca potem, ko mu je bilo jasno znanstvo ministrice z najemodajalcem.

Pred okrajnim sodiščem v Ljubljani je v torek nastopila ključna priča, brez katere v sploh ne bi bilo kazenskega postopka. Kriminalist Pavel Jamnik, znan po preiskavi zločina v Hudi Jami, je kot predstavnik kriminalistične policije sodeloval v skupini, ki je iskala primeren prostor za nastajajoči Nacionalni preiskovalni urad.

Skupino je vodil Miroslav Rauter, namestnik generalnega sekretarja Damjana Laha in poznejši generalni sekretar, ki je bil po Jamnikovih besedah, ko je prevzel skupino, na ministrstvu zaposlen tri dni. Lah naj bi mu to nalogo zaupal, ker sta se poznala več kot trideset let. Jamniku se je zdelo delo skupine farsa, saj je že takoj na začetku ugotovil, da je bila izbira ponudnika vnaprej dogovorjena. Ogledovali so si prostore na Dimičevi, ko so bili še v gradnji, hkrati so se že dogovarjali o opremi.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.