Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstralski radijski voditelj po potegavščini ponovno v službi

Deli na:
Avstralski radijski voditelj po potegavščini ponovno v službi

Foto: Reuters

Avstralski radijski voditelj, del para, ki je ukanil britansko medicinsko sestro, da bi pridobil informacije o noseči soprogi britanskega princa Williama in s tem povzročil škandal, se je danes vrnil v svojo staro službo na radiu. Incident konec lanskega leta je škandalozne razsežnosti dosegel po samomoru ukanjene medicinske sestre.

Michael Christian je skupaj s sodelavko Mel Greig decembra poklical v londonsko bolnišnico King Edward VII., pretvarjala pa sta se, da sta kraljica Elizabeta II. in princ Charles. Tako sta poizvedovala o zdravstvenem stanju noseče Williamove soproge Catherine, ki se je v bolnišnici nahajala zaradi hude nosečniške jutranje slabosti.

Christian pa je danes z delom ponovno začelna radijski postaji Fox FM podjetja Austereo. "Veseli smo, da se je Michael vrnil na radijske valove. Vedno smo podpirali vrnitev naših zaposlenih na delo, ko je to bilo primerno," je dejal direktor Austerea Rhys Holleran. "Veselimo se tudi vrnitve Mel Greig, ko bo čas za to primeren," je še dodal.

Pred dnevi so britanski tožilci sporočili, da ne bodo posredovali proti avstralskima voditeljema, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Christian in Greig sta medicinsko sestro Jacintho Saldanha pretentala, da je povezala klic k sodelavki, ki je skrbela za Catherine, ta pa je nato izdala podrobnosti o njenem zdravstvenem stanju.

Incident je pritegnil mednarodno pozornost, tri dni kasneje pa je Saldanhova storila samomor, kar je sprožilo plaz kritik na račun voditeljev in radijske postaje, ki so vodile v suspendiranje voditeljev.