Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Medicinsko sestro, žrtev ukane avstralskih radijcev, našli obešeno

Deli na:
Medicinsko sestro, žrtev ukane avstralskih radijcev, našli obešeno

Foto: Reuters

Medicinska sestra Jacintha Saldanha, ki sta jo avstralska radijska novinarja ukanila, da jima je pomagala izvedeti podrobnosti o zdravstvenem stanju noseče soproge britanskega princa Williama, se je obesila. To so potrdili na današnjem zaslišanju po uradnem mrliškem pregledu na pristojnem westminstrskem sodišču, poročajo tuje tiskovne agencije.

Voditelja radijske postaje 2DayFM sta poklicala v londonsko bolnišnico, kjer se je zaradi hude oblike jutranje slabosti zdravila vojvodinja cambriška, in se izdajala, da sta britanska kraljica Elizabeta II. in princ Charles. Javila se je nič hudega sluteča Saldanhova, ki je klic posredovala sodelavki, ta pa je nato voditeljema povedala vse.

Čez tri dni so 46-letnico, mater dveh otrok, našli mrtvo v njenem stanovanju blizu bolnišnice, v kateri je bila zaposlena več let. Kot predvidevajo, je Saldanhova zaradi stresa, ki mu je bila izpostavljena po razkritju ukane, naredila samomor. Smrti tako ne obravnavajo kot sumljive.

Avstralska voditelja Mel Greig in Michael Christian je samomor globoko pretresel in sta obžalovala svoje dejanje. To je bilo sicer, kot poudarjajo na radiu, mišljeno le kot nedolžna šala. Opravičilo se je tudi vodstvo radijske postaje in obenem ukinilo oddajo, v okviru katere so klicali v londonsko bolnišnico.



Lastniki radia so napovedali, da bodo ves dobiček od oglaševanja do konca letošnjega leta namenili družini Saldanhove. Avstralski urad, pristojen za nadzor nad mediji, pa je sprožil uradno preiskavo, ki bi lahko celo vodila v odvzem licence za oddajanje.

Tudi britanska kraljeva hiša in avstralska premierka Julia Gillard sta obžalovali tragedijo in izrazili svoje sožalje.

Britanski premier David Cameron je o dogodku spregovoril v sredo v spodnjem domu parlamenta v Londonu. Kot je dejal, je Saldanhova "očitno ljubila svojo službo, svoje delo in ji je zdravje njenih bolnikov veliko pomenilo". Dogodek je označil kot "popolno tragedijo", iz katere se morajo vsi veliko naučiti.