viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

\"Sunny Side of London\" je več kot le pesem; je metafora za koncertno prizorišče, kjer se skupina in Odkrito.si

Joker Out - Poglejte, kakšen odnos imajo z ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Medicinsko sestro, žrtev ukane avstralskih radijcev, našli obešeno

Deli na:
Medicinsko sestro, žrtev ukane avstralskih radijcev, našli obešeno

Foto: Reuters

Medicinska sestra Jacintha Saldanha, ki sta jo avstralska radijska novinarja ukanila, da jima je pomagala izvedeti podrobnosti o zdravstvenem stanju noseče soproge britanskega princa Williama, se je obesila. To so potrdili na današnjem zaslišanju po uradnem mrliškem pregledu na pristojnem westminstrskem sodišču, poročajo tuje tiskovne agencije.

Voditelja radijske postaje 2DayFM sta poklicala v londonsko bolnišnico, kjer se je zaradi hude oblike jutranje slabosti zdravila vojvodinja cambriška, in se izdajala, da sta britanska kraljica Elizabeta II. in princ Charles. Javila se je nič hudega sluteča Saldanhova, ki je klic posredovala sodelavki, ta pa je nato voditeljema povedala vse.

Čez tri dni so 46-letnico, mater dveh otrok, našli mrtvo v njenem stanovanju blizu bolnišnice, v kateri je bila zaposlena več let. Kot predvidevajo, je Saldanhova zaradi stresa, ki mu je bila izpostavljena po razkritju ukane, naredila samomor. Smrti tako ne obravnavajo kot sumljive.

Avstralska voditelja Mel Greig in Michael Christian je samomor globoko pretresel in sta obžalovala svoje dejanje. To je bilo sicer, kot poudarjajo na radiu, mišljeno le kot nedolžna šala. Opravičilo se je tudi vodstvo radijske postaje in obenem ukinilo oddajo, v okviru katere so klicali v londonsko bolnišnico.Lastniki radia so napovedali, da bodo ves dobiček od oglaševanja do konca letošnjega leta namenili družini Saldanhove. Avstralski urad, pristojen za nadzor nad mediji, pa je sprožil uradno preiskavo, ki bi lahko celo vodila v odvzem licence za oddajanje.

Tudi britanska kraljeva hiša in avstralska premierka Julia Gillard sta obžalovali tragedijo in izrazili svoje sožalje.

Britanski premier David Cameron je o dogodku spregovoril v sredo v spodnjem domu parlamenta v Londonu. Kot je dejal, je Saldanhova "očitno ljubila svojo službo, svoje delo in ji je zdravje njenih bolnikov veliko pomenilo". Dogodek je označil kot "popolno tragedijo", iz katere se morajo vsi veliko naučiti.