favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstralski radio zaradi ukane s Kate ukinja oddajo

Deli na:
Avstralski radio zaradi ukane s Kate ukinja oddajo

Foto: Reuters

Po smrti medicinske sestre, ki je nasedla ukani avstralskega radia v zvezi z nosečo soprogo princa Williama, se je na omenjeno radijsko postajo vsul val ogorčenja. Radijska voditelja, ki sta ukanila medicinsko sestro, sta sporočila, da sta "globoko pretresena" nad razvojem dogodkov, njuna oddaja pa je do nadaljnjega črtana s programa.

Voditelja Mel Greig in Michael Christian z radijske postaje 2DayFM sta se po telefonu izdajala za člana britanske kraljeve družine, da bi izvedela podrobnosti o zdravstvenem stanju noseče soproge princa Williama. Predstavila sta se kot kraljica Elizabeta II. in princ Charles ter povprašala, kako se počuti Kate.

Nič hudega sluteča bolniška sestra jima je vse povedala. V petek so 46-letno Jacintho Saldanha našli mrtvo v njenem stanovanju blizu londonske bolnišnice, v kateri je bila zaposlena. Njena smrt po navedbah policije nima kriminalnega ozadja, v bolnišnici pa ne želijo komentirati navedb medijev, da je storila samomor.

Direktor družbe Southern Cross Austereo, ki ima v lasti radijsko postajo 2DayFM, Rhys Holleran je danes sporočil, da so "pretreseni" nad razvojem dogodkov. Kot je dejal, so se odločili, da "iz spoštovanja do zadeve, ki se jo lahko opiše le kot tragedijo," do nadaljnjega ukinejo oddajo. Obenem je izrazil prepričanje, da niso storili ničesar nezakonitega, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Princ William in Kate sta izrazila sožalje ob smrti medicinske sestre, avstralska premierka Julia Gillard pa je zadevo opisala kot "veliko tragedijo".

Britanska kraljeva družina se zaradi izdaje podatkov o Kate na radiu sicer ni pritožila, je pa zadeva naletela na velik odmev v medijih. Več podjetij je celo odpovedalo oglaševalske pogodbe z omenjeno radijsko postajo.