nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ameriški politiki se norčujejo iz ruskih sankcij: »Odpovedati bom moral počitnice v Sibiriji«

Deli na:
Ameriški politiki se norčujejo iz ruskih sankcij: »Odpovedati bom moral počitnice v Sibiriji«

Foto: Reuters

Rusija je kot povračilni ukrep zaradi sankcij ZDA uvedla sankcije tudi proti šestim članom ameriškega zveznega kongresa, ki zaradi tega niso preveč zaskrbljeni, nekateri pa se ob tem celo zabavajo.

Republikanski senator iz Arizone John McCain je s sarkastičnim obžalovanjem ugotovil, da bo moral zdaj na žalost odpovedati svoje načrtovane spomladanske počitnice v Sibiriji. "Izgubil bom delnice v Gazpromu, moj tajni bančni račun v Moskvi pa bo zamrznjen. Kljub temu ne bom odnehal s prizadevanji za svobodo, neodvisnost in ozemeljsko celovitost Ukrajine vključno s Krimom," je sporočil McCain.

Poleg McCaina so na ruskem seznamu sankcij tudi vodja senatne večine demokrat Hary Reid iz Nevade, predsednik predstavniškega doma kongresa republikanec John Boehner iz Ohia, republikanski senator iz Indiane Dan Coats ter demokratska senatorja Mary Landrieau iz Louisiane ter Bob Menendez iz New Jerseyja. Nihče med njimi ni imel v načrtu poti v Rusijo niti nima tam svojega premoženja.



Reid se je pošalil, da je eno, če ruski predsednik Vladimir Putin uvede sankcije proti njemu, vendar pa se ne bi šalil z Mary Landrieau. Senatorka je sporočila, da bo ruske sankcije nosila kot znamenje časti, Boehner pa je ponosen, da je na seznamu Putinovih nasprotnikov. Coats se je podobno kot McCain pošalil, da zdaj ne bo šel z družino na izlet v Sibirijo, Bob Menendez pa nima smisla za humor.

"Putinova vojaška invazija in priključitev Krima sta surovi in povsem nesprejemljivi dejanji, ki nas na žalost vodita nazaj v nasilnost in sovražnost hladne vojne. Ni treba, da je tako. Ampak če podpora svobodi, težko priborjeni demokraciji in suverenosti pomeni sankcije od Putina, pa naj bo," je sporočil Menendez.